blog-logo

Percheziții în Brașov, București și alte 9 județe, într-un dosar de comerț cu produse contrafăcute

Percheziții în Brașov, București și alte 9 județe, într-un dosar de comerț cu produse contrafăcute

Poliţiştii au efectuat miercuri, 30 de percheziţii, în Bucureşti şi în 10 judeţe din ţară, printre care se numără şi Braşovul, într-un dosar penal vizând săvârşirea de infracţiuni la regimul proprietăţii intelectuale.

Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile a trei persoane şi la sediile unor societăţi comerciale.

Oamenii legii au bănuieli întemeiate cum că suspecţii în caz ar fi importat şi vândut produse contrafăcute, creând astfel un prejudiciu de aproximativ 1 milion de lei.

Poliţiştii din Buzău au efectuat percheziţiile alături de colegi din cadrul Poliţiei Municipiului Bucureşti şi de la inspectoratele de poliţie din cele 10 judeţe în care au loc descinderile: Galaţi, Brăila, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Dolj, Braşov, Iaşi, Cluj, Timiş. Acţiunile au avut loc sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2017, trei administratori la două firme ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care ar fi importat produse contrafăcute, atât din spaţiul comunitar, cât şi extracomunitar, pe care le-ar fi comercializat ulterior sub denumiri similare cu mărci protejate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.000.000 de lei”, se precizează în comunicatul Poliţiei Române.

Cei trei suspecţi au fost duşi la audieri.

Alte articole:   STS: Cum poate fi obținut și cum va funcționa pașaportul COVID pentru România

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate