blog-logo

VIDEO Bani pentru WC-uri în şcoli, maşină blindată şi sediu la Homorod pentru ISU

VIDEO Bani pentru WC-uri în şcoli, maşină blindată şi sediu la Homorod pentru ISU

Consiliul Județean Brașov a aprobat bugetul pe localități. Prețedintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a precizat că, având în vedere faptul că a apărut o statistică în care în judeţ încă mai există grupuri sanitare în afara şcolilor, s-au alocat pentru rezolvarea definitivă a acestei probleme sumade 340.000 de lei.

Situația pe UAT-uri a grupurilor sanitare școlare care funcționează în afara instituțiilor de învățământ și alocările de fonduri pe care CJ Brașov le prevede în bugetul pe acest an pentru remedierea situației:

Mediul urban:

  • Săcele: 6 grupuri sanitare – 120.000 lei (cinci la Școala Gimnazială nr. 1 și unul la Liceul Teoretic „Zajzoni Rab Istvan”)
  • Zărnești: 2 grupuri sanitare – 40.000 lei (ambele la Școala Gimnazială nr. 3 „Pompiliu Dan”)
Alte articole:   Circulați în siguranță! Campanie de prevenire a accidentelor de circulație în care sunt implicați bicicliști, conducători de trotinete/trotinere electrice, mopede, motociclete

Mediul rural (toate grupurile sanitare aparțin școlilor gimnaziale din aceste localități):

  • Crizbav: 1 grup sanitar – 20.000lei
  • Jibert: 1 grup sanitar – 20.000 lei
  • Teliu: 1 grup sanitar – 20.000 lei
  • Hălchiu: 3 grupuri sanitare – 60.000 lei
  • Cața: 2 grupuri sanitare – 40.000 lei
  • Racoș: 1 grup sanitar – 20.000 lei

Investiții pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov

„Am discutat cu conducerea ISU, iar în zona Rupea unde era o deficienţă, la solicitarea lor am decis ca, la Homorod, să înfiinţăm un punct PSI pentru situaţii de uregenţă, care va fi reabilitat în perioada următoare, iar acolo, la fel ca la Moieciu, va fi delegat un număr de persoane care vor deservi zona din Rupea”, a precizat Veștea.

La rândul său, consilierul județean Mihai Donțu, membru în Comisia de buget-finanţe a CJ, a precizat că, tot pentru ISU Brașov, în buget s-a prevăzut o sumă de circa 37.000 de euro pentru achiția unei mașini blindate cu care să fie transportată în siguranță muniția neexplodată găsită pe câmp sau în diverse locuri.

Alte articole:   Sondaj: Cine cred românii că este de vină pentru situația în care ne aflăm din cauza epidemiei de coronavirus

La această oră, ISU transporta această muniție cu un autoturism obișnuit, în contextul în care inspectoratele din județele vecine au o astfel de dotare, cum ar fi Covasna, care aduce muniția la poligonul de la Hărman pentru a fi detonată  în condiții de siguranță.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.