blog-logo

TNL condamnă rectorii pentru susţinerea lui Valentin Popa la Ministerul Educaţiei. Printre ei, şi rectorul Ioan Abrudan

TNL condamnă rectorii pentru susţinerea lui Valentin Popa la Ministerul Educaţiei. Printre ei, şi rectorul Ioan Abrudan

Tineretul Național Liberal condamnă complicitatea unor rectori de universități de a susține numirea lui Valentin Popa la conducerea Ministerului Educației și anunță inițierea unei forme de protest online sub forma unui hashtag: #NuÎnNumeleMeu.

Printre aceştia se află şi rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, Ioan Abrudan.

„Tineretul Național Liberal consideră că este revoltătoare inițiativa unor rectori din universități de a susține, printr-o scrisoare deschisă, numirea lui Valentin Popa la conducerea Ministerului Educației. Nu doar că noul ministru a dovedit că nu stăpânește reguli elementare de limba română, iar termenul «agramat» din dicționar ar putea fi ilustrat cu o poză a sa, dar atitudinea față de fenomenul plagiatelor nu este demnă de un ministru al Educației care ar trebui să aibă toleranță zero față de acest subiect. Este inacceptabil să auzim afirmații de tipul: «este păcat că umbrim aceste valori ale învăţământului românesc printr-o scoatere în evidenţă a unor elemente nu atât de importante, cum ar fi plagiatele», tocmai de la vârful educației românești. În acest ritm, în curând o să fim nostalgici după Liviu Pop”, se arată într-un comunicat de presă al TNL.

Alte articole:   Ministerul Finanțelor: Datoria guvernamentală a României, la 50% din PIB în luna mai   

„Susținerea acordată de către rectori lui Valentin Popa, aduce grave prejudicii mediului universitar și reprezintă o gravă lovitură pentru credibilitatea universităților pe care le conduc. Nu putem să nu remarcăm faptul că nu am auzit poziții publice ale acestor rectori de susținere a reformei în sistemul de învățământ, de pildă, dar se grăbesc să susțină un ministru propus de PSD. Politica nu are ce căuta în școli, licee, universități, dar se pare că acesta este un principiu de care nu toți rectorii țin cont. De aceea, inițiem o formă de protest în mediul online prin care vrem să demonstrăm că nu susținem demersul complice al mediului universitar de a sprijini la conducerea Ministerului Educației un agramat”, se mai arată în documentul citat.

Alte articole:   Ministrul Digitalizării: Dosarul cu șină nu va dispărea prea curând în România 

„De asemenea, îi invităm pe toți studenții, toți tinerii din România, indiferent de crezul politic, să se ralieze demersului nostru pe rețelele de socializare. Mai exact, este vorba despre crearea unui frame la poza de profil cu un hashtag #NuÎnNumeleMeu. Folosind link-ul următor, veți primi o notificare în aplicația Facebook de pe mobil: www.facebook.com/fbcameraeffects/tryit/1986579188289412/. Este important, ca tineri, să ne delimităm de aceste acțiuni regretabile girate tocmai de cei care ar trebuie să apere mediul universitar de orice suspiciuni de interferență politică. În acest sens, Tineretul Național Liberal va iniția și alte acțiuni publice de protest”.

Distribuie dacă îți place!
 1. TN(F)L-isti dragi,luati si voi aminte :
  guvernul Canadei
  Ministrul Sănătăţii – un doctor
  Ministrul Transporturilor – un astronaut
  Ministrul Justiţiei – un procuror
  Ministrul Sporturilor şi Persoanelor cu dizabilităţi – un campion paralimpic
  Ministrul Educatiei – un profesor

  Reply
 2. Cine si-a gasit sa deschida Lista Rusinii! Tocmai Abrudan, pus in functie in 2012 de ministrul Funeriu. Cata duplicitate… Cu ce s-a remarcat acest silvicultor? Cu un titlu luat undeva prin China, cu salarii de merit date acolitilor si cu prietenia lui Adam Craciunescu ???
  link de citit
  http://www.secundatv.ro/anchete/armaghedon-universitatea-transilvania-brasov-abrudan-18973.html/

  Reply
  • Un Pamblicar Regional 30 ianuarie 2018, 11:45 PM

   Draga „iuliana”, mai documenteaza-te: in 2012 cand Abrudan a fost ales rector (de vreo 800 de votanti…) Funeriu nu era ministru (dar la nivelul tau e bine, esti pe-aproape). CV-ul lui il gasesti pe internet (daca stii sa citesti, ca de inteles cred ca e mai greu), ca asa ati cerut voi TFL-istii, transparenta. Iar de China, ce sa mai zicem, chiar ca nu e de nasul tau. Poti sa te delectezi in continuare cu secundtv si sa te desfeti cu armaghedoane (comandate)….

   Reply
 3. 1. Cum ramane cu cele 300 de persoane prezente in decembrie 2011 la aula universitatii cand Funeriu si Curtu (senior) l-au aranjat pe Abrudan in jilt? Cine stie, stie!
  2. Daca tu iti iei info din CV-uri (mai ales de sefi in invatamant) atunci meriti cu prisosinta sa te numesti pamblicar.
  3. linkul de mai sus e primul pe care l-am vazut. Daca mai insisti vreo 3-4 pagini de net mai gasesti vreo 10 linkuri pline de chestii (comandate) .
  4. traiasca China capitalista si pretina, tovarase pamblicar, varful lu educatia multilateral dejvoltata

  Reply
 4. Gigi von Fagaras 1 februarie 2018, 10:03 AM

  Dar de faptul ca Mara Mares, aceasta Alba-ca-Cartoful a politicii brasovene, ce ziceti? Ca se lipeste una-doua de orice subiect si comenteaza. Nu din preocupare sincera, e clar ca o interesaza capitalul politic. Doar ca se cam vede de la o posta ca va fi un bun gargaragiu, si atat

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.