blog-logo

Interpelări în şedinţa Consiliului Local

Consilierul local FDGR Cristian Macedonschi a atras atenția în cadrul ședinței de Consiliul local Brașov, din data de 26 ianuarie, că municipalitatea trebuie să fie proprietar asupra pasajului din Centrul Civic din Brașov, de lângă biserica de lemn.

„Astfel, trebuie analizat cum a ajuns Tunele S.A. proprietar pe acel pasaj și dacă acesta poate fi revendicat fără bani. În caz contrar, consilierul local consideră că primăria Brașov trebuie să se înscrie la licitație și să cumpere acel pasaj mai ales că va trebui să resistematizăm circulația rutieră și pietonală în acea zonă, iar ulterior dacă va fi în proprietate privată, astfel de sistematizări vor putea fi blocate”.

Alte articole:   Accident pe DN1, la ieșirea din Vlădeni spre Perșani

Tot în această ședință, Cristian Macedonschi a atras atenția asupra faptului că nu toate cluburile sportive din Brașov beneficiază de aceleași condiții oferite de primărie. Acesta a declarat că: “Eu sunt de părere că toți sportivii brașoveni trebuie să fie egali în fața legii, independent de cluburile brașovene la care sunt legitimați și aici fac referire concretă la tinerii schiori care fiind legitimați la cluburi sportive brașovene nu beneficiază de aceleași condiții de folosire a transportului pe cablu, precum sportivii legitimați la AS Corona. Toți acești tineri sunt tinerii noștri brașoveni și trebuie să-i susținem pe toți on egală măsură.”

A treia interpelare pe care acesta a făcut-o, este legată de strategia de încălzire centralizată a Brașovului, unde a atras atenția că nu s-a organizat o dezbatere publică, proiectul fiind unul finanțat pe fonduri europene și care obligă managerii de proiect să organizeze dezbateri publice cu cetățenii, companiile și ONG-urile interesate.

Alte articole:   Accident pe DN11, la Popasul Căprioara

Totodată a atras atenția că nu s-au semnat înțelegeri prealabile cu marii dezvoltatori imobiliari, pentru ca aceștia să se racordeze cu noile dezvoltări la sistemul centralizat și astfel să ajungem cât mai repede la un număr de minim 12.000 de abonați pentru ca sistemul centralizat de încălzire să ajungă în parametrii financiari optimi de funcționare și să nu ajungem din nou în situația Tetkron-ului din 2015-2016.

Cristian Macedonschi a încheiat declarând că: „Am atras explicit atenția că voi vota această strategie numai cu respectarea acestor două amendamente.”

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate