blog-logo

Patru eroi, printre care și un brașovean, au stabilit un nou record mondial de traversare a Oceanului Atlantic (Foto)

Patru eroi, printre care și un brașovean, au stabilit un nou record mondial de traversare a Oceanului Atlantic (Foto)

Echipa românească Atlantic 4, din care face parte şi braşoveanul Andrei Roşu, a încheiat cu bine cursa de traversare a Oceanului Atlantic.

Brașoveanul Andrei Roșu, în echipaj cu Vasile Oșean, Ionuț Olteanu și Marius Alexe, a traversat Atlanticul, în ambarcațiunea „Maria” (cea mai rapidă barcă de tip Pure din categoria de 4 membri) parcurgând circa 5.000 de kilometri în 38 de zile, 14 ore și 32 de minute, stabilind un nou record mondial,

„Misiune îndeplinită! Atlantic4 a traversat Oceanul Atlantic în 38 de zile, 14 ore şi 32 de minute, stabilind astfel un nou record mondial pentru cea mai rapidă ambarcaţiune de tip Pure din categoria de 4 membri care traversează Atlanticul, informează site-ul oficial al expediţiei, Atlantic 4.

Precedentul record era de 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute aparţinând echipei britanice All Beans No Monkeys.

Alte articole:   Uleiul de măsline se va scumpi în următoarea perioadă

Prima echipă din România şi totodată din Europa de Est participantă la cea mai grea cursă de canotaj din lume, Talisker Whisky Atlantic Challenge, a plecat din La Gomera (Spania) la data de 14 decembrie 2017.

Cei patru eroi au ajuns în Antigua (Caraibe) pe 21 ianuarie, la ora 22.30 (22 ianuarie, ora 4.30, ora României), fiind întâmpinați ca niște adevărați eroi. Ei vor rămâne acolo, pentru a-și reveni în urma epuizantei aventuri, până sâmbătă. Temerarii sunt așteptați să revină în România duminică seară.

Potrivit aimx.ro, Andrei Roșu a slăbit 15 kilograme în timpul expediției.

Componenţii echipajului Atlantic4 au traversat Oceanul Atlantic cu scopul strângerii de fonduri pentru construirea, la Adunaţii Copăceni, a unui centru HOSPICE socio-medical, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă.

Alte articole:   ANRE majorează tarifele de distribuție de la 1 aprilie, după ce Guvernul a amânat o ordonanță prin care le limita

În vara anului trecut, echipa Atlantic4, atunci formată din 5 membri, Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu, Marius Alexe şi Alexandru Dumbravă, a stabilit un nou record mondial de viteză la traversarea Mării Negre într-o ambarcaţiune cu vâsle, 11 zile, 6 ore şi 1 minut.

Foto: sport.ro/ jurnalulnational.ro

 

Distribuie dacă îți place!
  1. De ce „eroi”? Au salvat pe careva care era deja pe duca? „Temerari” e suficient.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.