blog-logo

Guvernul PSD – ALDE taie din salariile personalului TESA din spitale

Guvernul PSD – ALDE taie din salariile personalului TESA din spitale

Consilierul județean Gabriela Brebeanu a criticat astăzi, într-o conferință de presă, decizia Guvernului ca, din luna martie, personalul TESA din spitale, respectiv cel tehnic, aprovizionare, economiştii, IT-iști etc., nu vor mai beneficia de sporul de periculozitate, chiar dacă lucrează la spitalul de neuropsihiatrie, infecțioase sau pneumoftiziologie.

„În ianuarie 2018, un economist cu gradație maximă are salariul brut de 6.160 de lei, iar din martie va primi 5.060, la pneumoftiziologie tot un ecomomist primeşte 8.800 de lei brut, iar din martie 5.060, iar la neuro, în ianuarie primeşte 6.600 de lei, iar din martie 5060 de lei. Întreb actualul Guvern dacă au dispărut condițiile periculoase în care lucrează aceşti oameni în spitale. De asemenea, din luna martie, un manager la un spital sub 400 de paturi are în ianuarie 8.125 de lei brut, iar un medic primar va primi din martie 14.824 de lei. În contextul în care un manager va primi mai puțin decât un medic primar, se pune problema dacă vor mai rămâne manageri în spitale”, a declarat Brebeanu.

Alte articole:   Clienții RATBV pot cumpăra, din 3 aprilie, călătorii metropolitane din 33 de puncte comerciale ale Companiei Naționale Poșta Română

În altă ordine de idei, ea a repus pe tapet problema majorării alocației pentru copii cu vârsta de la 2 la 18 ani.

„La această oră putem spune adio majorare, probabil pentru că a fost inițiata de PNL anul trecut. La sfârșitul anului 2017 Dragnea, premierul din umbră, spunea că va veni cu un proiect de lege, iar Olguța Vasilescu spunea că va veni cu măsuri prevăzute  prin programul de guvernare, dar nu se face nimic. Acum este 84 de lei și am cerut 200 de lei. Gândiţi-vă că numai în judeţul Braşov ar beneficat 110.000 copii”, a precizat Brebeanu, care spune că măsura majorării alocaţiei a fost blocată ori pentru că era ințiativa PNL, ori că nu îi interesează soarta copiilor din România, iar PSD-iştii din Braşov să le ceară parlamentarilor lor să sprijinie măsurile care vin în ajutorul românilor decât să viseze la beculețe pe Tâmpa.

Distribuie dacă îți place!
  1. CRIMA marca PSD-ALDE !!! Personalul TESA este OMIS SISTEMATIC de la cresteri salariale de ani de zile !!! S-a ajuns la situatia in care un economist cu studii superioare sau un director financiar din sanatate sa aiba salariul net mai mic decat o INFIRMIERA, incepand cu la 1 martie 2018 !!!! HALUCINANT, nu ? ? ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.