blog-logo

Nemulţumiri ale primarilor pe traseul autostrăzii Râșnov – Brașov

Nemulţumiri ale primarilor pe traseul autostrăzii Râșnov – Brașov

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, s-a întâlnit, la Râşnov, cu primarii şi arhitecţii-şefi din Predeal, Râşnov, Cristian şi Ghimbav, localităţi aflate pe traseul autostrăzii Ploieşti – Braşov, precum şi cu reprezentanţii locali ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Discuţia a survenit ca urmare a dezbaterii de la Buşteni, de săptămâna trecută, organizată de Ministerul Transporturilor, la care şeful CJ Braşov a fost prezent. Întâlnirea a fost necesară pentru a armoniza toate aspectele privind traseul autostrăzii şi a definitiva documentaţiile tehnice premergătoare demarării lucrărilor. Preşedintele CJ a fost însoţit de Adrian Ibănescu, arhitectul-şef al judeţului, şi de consilierul judeţean Mihail Veştea.

În momentul de faţă, pentru porţiunea de autostradă dintre Predeal şi Ghimbav există un studiu de fezabilitate realizat în anul 2006, precum şi un certificat de urbanism emis de CJ Braşov pentru traseul de la momentul respectiv, traseu care lega autostrada de drumul naţional 1 între Ghimbav şi Codlea. Traseul pus în discuţie în prezent diferă de cel iniţial, deoarece se opreşte în DN 73, pe teritoriul administrativ al comunei Cristian şi nu există nicio clarificare cu privire la legătura înspre Sibiu, după cum a explicat arhitectul-şef al CJ Braşov, Adrian Ibănescu.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au dat, în perioada 5-7 martie, 515 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 222.100 de lei

Din 2006 şi până în prezent, Consiliul Judeţean a mai eliberat două certificate de urbanism pentru porţiunea de autostradă Predeal – Ghimbav, în 2014 şi în decembrie 2017, însă ambele au fost negative, având în vedere că Primăria Ghimbav, respectiv Primăria Cristian au formulat obiecţii referitoare la traseu. În cazul Primăriei Cristian, a fost vorba şi despre opoziţia unor cetăţeni care au depus memorii, reclamând faptul că „desenul” autostrăzii le afectează casele şi proprietăţile. Edilii prezenţi la discuţiile de astăzi au mai semnalat unele probleme la Predeal, în zona poligonului de biatlon, precum şi la intrarea în Râşnov.

Pe de altă parte, reprezentanţii CNAIR Braşov au susţinut faptul că proiectul de construire a segmentului Râşnov – Cristian este deja făcut şi există chiar o licitaţie adjudecată pentru execuţie.

„Am concluzionat că fiecare unitate administrativ-teritorială de pe traseul autostrăzii Ploieşti – Braşov trebuie să analizeze proiectul şi impactul lui asupra comunităţii locale, şi să formuleze propuneri concrete care să armonizeze necesitatea realizării acestui obiectiv vital cu interesele legitime ale locuitorilor. Propunerile vor trebui transmise până mâine, la CNAIR Braşov şi la Consiliul Judeţean, urmând ca joi, 25 ianuarie, să aibă loc o discuţie tehnică la Ministerul Transporturilor. În măsura atribuţiilor noastre, dorim să fim cooperanţi şi să venim în întâmpinarea proiectului, mai ales că se pare că există şi voinţă, şi putinţă, pentru realizarea lui”, a menţionat preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Distribuie dacă îți place!
  1. Apoi asa… nu vom avea veci autoastrada!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate