Prima ediție a Festivalului Internațional de Folclor a adunat 10 ansambluri din țară și străinătate, la Beclean

Prima ediție a Festivalului Internațional de Folclor a adunat 10 ansambluri din țară și străinătate, la Beclean

Prima ediție a Festivalului Internațional de Folclor, care s-a desfăşurat sâmbătă, în satul Beclean, a adunat 10 ansambluri folclorice din țară și de peste hotare.

Evenimentul a debutat cu o paradă, în cadrul careia, atât gazdele, cât și musafiri și-au etalat costumele tradiționale, dar și muzica și strigăturile, pe străzile satului.

Potrivit fagarasultau.ro parada a fost deschisă de gazdele și organizatorii acestei prime ediții a festivalului, Junii Becleanului de pe Olt.

După paradă, cele 10 ansambluri prezente la festival, au susținut câte un program artistic pe pe scena Căminului Cultural din localitate.

Pe scena festivalului au urcat rând pe rând: Junii Becleanului de pe Olt, Comorile Arpașului, Ansamblul Folcloric Buzavirag-Albăstrița, Ansamblul Brădulețul, Ansamblul Mugurii Drăgușului, Ansamblul German Korona, Ansamblul Șinca Nouă, Ansamblul  Studențesc de Folclor Junii Brașovului, Ansamblul Porta di Danza- Folk Group Dulcinea (Muntenegru) și Ansamblul Folcloric Someșul Beclean.

La eveniment a luat parte și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Festivalul s-a încheiat cu o masa câmpenească, cu ceaun de berbec pregătit după rețetele oamenilor din Beclean.

Evenimentul a fost organizat de Ansamblul Junii Becleanului împreună cu Primăria și Consiliul Local Beclean, dar și cu parohiile din comună.

Foto: fagarasultau.ro

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Veste bună pentru proprietarii locuințelor și imobilelor cumpărate în baza Legii 112.
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.