Angajatlastat.ro – platforma unde bugetarii pot dezvălui derapajele și abuzurile din sistem

Angajatlastat.ro – platforma unde bugetarii pot dezvălui derapajele și abuzurile din sistem

USR Braşov a lansat sâmbătă platforma online angajatlastat, destinată profesioniştilor din companiile şi instituţiile de stat, care pot propune soluţii la problemele cu care s-au confruntat în activitatea lor, de-a lungul timpului.

Inițiativa înființării portalului îi aparține senatorului Allen Coliban, care a lucrat la acest proiect alături de o echipă a organizației județene USR Brașov.

Portalul angajatlastat.ro conţine un formular online, în care angajatul din sistemul public va trebui să completeze cîteva date de identificare obligatorii (numele companiei sau al instituţiei de stat unde s-a confruntat cu problema) şi o scurtă descriere a situaţiei cu care s-a confruntat. Pentru susţinerea speţei descrise, angajaţii au posibilitatea de a încărca pe site şi documente.

Alte articole:   VIDEO Ministrul Finanțelor, despre rectificarea bugetară: "Ministerul Transporturilor are un buget record! Sumele din Sănătate au crescut cu 45%"

Ulterior, situaţiile relatate vor fi preluate de administratorii site-ului, verificate şi apoi publicate astfel încât să fie la dispoziţia cetăţenilor interesaţi, a presei sau a parlamentarilor care pot astfel să vină cu soluţii de rezolvare a problemelor respective.

 „Unul dintre rolurile Parlamentului este acela de control. USR are 40 de reprezentanţi în Parlamentul României, care pot verifica mărturiile şi pot propune soluţii concrete. De asemenea, pe termen lung, aceste date pot constitui baza pregătirii unei strategii de reformare a administraţiei publice, pentru că meritocraţia şi transparenţa sunt două principii de bază ale partidului nostru”, a declarat senatorul USR Braşov, Allen Coliban, citat de MonitorulExpres.

Crearea portalului angajatlastat.ro are ca punct de plecare cartea „Angajat la stat. Disperarea sincerității“, lansată anul trecut, de un funcţionar public de la Institutul Naţional de Statistică, Sorin Negruți. El s-a aflat sâmbătă la Brașov pentru lansarea platformei online și prezentarea cărții sale, care prezintă derapajele, abuzurile, minciunile, delăsarea, nepotismul şi lipsa de profesionalism care caracterizează în mare parte, sistemul public românesc.

Alte articole:   O ursoaică i-a "controlat" rucsacul unui brașovean care se afla la Lacul Sfânta Ana!

USR Brașov își propune sacontinue întâlnirile dintre cetățeni și foști sau actuali funcționari publici care pot oferi o imagine a sistemului public de administrație din România, atât cu derapajele și abuzurile întâlnite, cât și cu soluții pentru înlăturarea acestora.

Următoarea întâlnire va avea loc în luna februarie, când la Brașov va ajunge deputatul Emanuel Ungureanu, fost angajat în sistemul public, de la care au pornit dezvăluirile în cazul doctorului Mihai Lucan, acuzat de trafic de organe.

Foto: monitorulexpres.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate