Sisteme economice de încălzire

Potrivit normativelor de proiectare in instalatii, încălzirea electrică in pardoseală reprezintă singurul sistem de încălzire mai ieftin ca investiție și consum comparativ cu centrala termică pe gaz cu radiatoare.

AMASS companie dedicata pe sisteme de incalzire mai ieftine decat gazul si singura companie care importa produse de caest gen fabricate in Danemarca si Germania ne ofera urmatoarele detalii:

1. investiție redusă

Sistemele electrice de încălzire electrică în pardoseală au un preț de investiție mai mic decât varianta clasică: centrala pe gaz cu radiatoare. Spre exemplu, la o casă de aproximativ 140 mp, investiția în încălzirea electrică în pardoseală costă 2800 euro comparativ cu: centrala termică pe gaz cu radiatoare – circa 3500 euro, centrala termică cu gaz cu agent termic în pardoseală – circa 6200 euro, centrala electrică cu radioatare – 3200 euro, plasma electrică cu infraroșii – cca 7000 euro, centrala electrică cu panouri foto voltaice – 3100 euro+2000 euro panourile, centrala termică cu peleți și radiatoare – 5900 euro.

2. economic în consum

Conform datelor clientilor AMASS, la o casă de circa 140 mp, izolată termic, costul luna iarna mediu, (octombrie-martie) este circa 400-600 ron. Factorii care explica de ce un sistem electric este totusi mai ieftin decat gazul sunt:

  • inerție termică – (capacitatea corpurilor de a retine caldura si a o ceda treptat)- principiul fundamental de economicitate (soba este mai economica decat semineul, radiatorul de fonta mai economic decat cel de otel)aplicabil produselor AMASS – incalzirea in pardoseala sau radiatoarelor cu roca vulcanica
  • automatizarea inteligentă – termostatele AMASS, in spatele programelor, au functii suplimentare de reducere consum. Spre exemplu, funcțiile superioare ale termostatelor daneze vor transforma frecvența continuă a curentului electric în frecvență pulsatorie coborând consumul de curent electric. De asemenea, sistemul poate fi reglat să pornească automat cu câteva minute înainte de a ajunge la temperatura setată de client pentru încăperea respectivă
  • sistemul beneficiază de un necesar termic mai mic decât orice alt sistem de încălzire, potrivit normativelor de calcul SR-1907. Este vorba despre o putere de instalare mai mică decât în cazul sistemelor clasice. Astfelinstalațiile de încălzire în pardoseală beneficiază de 20-30% putere instalată mai mică ceea ce duce și la scăderea consumului . Această caracteristică a sistemelor AMASS ajută și la reducerea investiției în sisteme independente din punct de vedere energetic de ex panouri fotovoltaice
  • resursă inepuizabilă – energia electrică obținută din energia solară, hidraulică, eoliană reprezintă o sursă nesfârșită, regenerabilă

3. confort termic maxim

Specialiștii au calculat că, pentru un confort maxim termic, oamenii au nevoie de o anumită mișcare a aerului cald pe verticală dintr-o încăpere, ceea ce se numește curba termică ideală pentru corpul uman. Dintre toate sursele de încălzire, doar curba termică rezultată de sistemul de încălzire prin pardoseală se suprapune aproape perfect peste curba termică ideală a corpului omenesc. Acest sistem ajută practic la menținerea sănătății întregii familii pentru că aerul nu se usucă, nu există curenți de aer care să ridice praful într-o încăpere. Sistemele AMASS, din acest motiv, sunt recomandate mai ales familiilor cu copii mici, dar si persoanelor alergice la praf.

4. estetică și eleganță

Sistemele AMASS pot fi montate direct în șapă, indiferent de tipul ori de grosimea acesteia. Se montează polistiren extrudat de 2-3 cm pe suprafața de beton, apoi plasa STM cu rol dublu de armare a șapei și de susținere a cablului încălzitor AMSflex. Deasupra șapei se pot monta parchet, gresie, marmură, mochetă sau orice tip de pardoseală care nu izolează termic. De asemenea, există posibilitatea montării unui covoraș AMSmatAL direct sub parchet. Este vorba de un covoraș încălzitor, înglobat în folie de aluminiu foarte subțire cu o grosime de 2-3 mm ce poate fi așezat peste un strat de 3-5 mm de polistiren, direct sub parchet. Acest tip de covoraș poate fi montat și demontat pentru a fi ulterior utilizat în altă locație.

5. garanție îndelungată

Durata de viață a unui sistem AMASS este de 80 de ani pentru că este vorba despre produse de calitate, realizate la standarde excepționale. Spre deosebire de sistemele clasice de încălzire care pot prezenta riscuri (explozii, inundații, asfixiere, electrocutare etc), sistemul danez beneficiază de disjunctoare diferențiale pentru protecție umană. Fiecare cablu încălzitor este protejat de un echipament care asigură protecție la electrocutare, în afară de protecția la scurtcircuit, întrucât decuplează automat curentul electric în caz de pericol.

Aceste argumente au dus la plasarea AMASS ca brand cu tradiție pe piața de sisteme de încălzire prin pardoseală și degivrare. Peste 2000 de clienți au beneficiat de consultanță și de montarea unui sistem personalizat în funcție de nevoile lor. Compania cu o experiență de 15 ani furnizează cele mai economice sisteme de încălzire la standarde ridicate, realizate cu profesionalism de specialiștii danezi și montate sub supravegherea unei echipe de ingineri și montatori din întreaga țară.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.