blog-logo

publicitate

Elevii o pun de protest la Brașov. Care este cauza?

Elevii o pun de protest la Brașov. Care este cauza?

Toţi elevii din Braşov sunt chemaţi să îşi apere drepturile, printr-un marș de protest. Convocarea s-a făcut pe Facebook, iar locul de adunare este, bineînțeles,  Prefectura Braşov, de la ora 14.00 la ora 16.15.

De aici, elevii protestatari – circa 300 și-au anunțat prezența pe Facebook – vor pleca în marș către sediul inspectoratului Școlar Județean Brașov. Odată ajunși aici, se vor aprinde luminile telefoanelor în semn de protest.

Astfel, aceștia vor să îşi exprime dezaprobarea faţă de ordinul ministrului Educației, prin care nu vor mai avea dreptul să poarte telefonul mobil asupra lor în timpul orelor de curs, iar acestea trebuind să fie „confiscate” de şapte ori pe zi.

De ce spun elevii că nu e bine să li se confiște telefoanele mobile pe dorata cursurilor?

  • 1. Apeluri importante – Un părinte trebuie să poată da mereu de copilul lui, în special atunci când se întâmplă ceva grav.
  • 2. Să notăm – Tehnologia este un avantaj. Telefoanele sunt folosite la ore pentru a memora teste în calendar, nota subiecte interesante menţionate de profesori şi servesc drept ajutor de învăţare.
  • 3. Cazuri urgente – Să spunem că are loc un cutremur sau incendiu. Nişte elevi şi-ar putea pune vieţile în pericol încercând îşi recupereze aceste bunuri, iar pe cele distruse cine le plăteşte?
  • 4. Furarea, pierderea sau stricarea – Nu trebuie să uităm că celularele s-ar putea deteriora în urma unor accidente, iar nu toate persoanele sunt de încredere şi se pot fura cu uşurinţă.
  • 5. Dublu standard – Dacă elevii trebuie să renunţe la telefoane, de ce să nu o facă si profesorii? Cadrele didactice sunt puse într-o lumină proastă deoarece devin modelele unor şefi cărora nu li se aplică regulile, pe când ele ar trebui să fie nişte exemple bune de urmat.
  • 6. Viaţa reală – Se pune dese ori problema faptului că şcoala nu îi pregăteşte pe copii pentru adevărata piată a muncii. La aproape orice loc de muncă angajaţii folosesc celularele pentru a îşi uşura munca şi a fi mai productivi.
  • 7. Filmări – Un fel de Legile Justiţiei în educaţie. Mulţi dascăli abuzivi au fost prinşi datorită telefoanelor, dacă îi lăsăm pe copii fără ele acestea se vor înmulţi.

Mai mult, spun organizatorii protestului, ministrul Liviu Marian Pop nu a consultat pe nimeni când a luat această hotărâre. Părinţi, profesori, elevi, nimeni nu a fost întrebat dacă doreşte această schimbare.
„Acest protest paşnic, legal şi civilizat nu are de a face cu persoana ministrului Educaţiei, ci doar cu dispoziţia semnată de domnia lui”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.


“Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ.” – Ordinul semnat de Liviu Marian Pop, ministrul Educaţiei.” https://www.edu.ro/sites/default/files/3027_2018_2.pdf 

Alte articole:   CNAIR: Traficul rutier va fi monitorizat până în luna noiembrie 2022 

Cu toate acestea, newsbv.ro a anunțat că decizia ministrului a fost luată chiar cu acordul Asociațiilor de părinți… Amănunte AICI!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.