Primăria pregătește construirea de noi creșe în două cartiere

Primăria pregătește construirea de noi creșe în două cartiere

Pe lângă cele două săli de sport noi, Municipalitatea intenționează să mai construiască încă două creșe, după toate standardele, în cele mai solicitate zone din oraș.

O creşă va fi în cartierul Astra, pe strada Apollo, pe un teren ce aparține Primăriei Braşov, teren care a fost cedat deja Serviciului Public de Administrare Creşe.

Celelaltă va fi contruită în zona Coresi din cartierul Tractorul. Aici, dezvoltatorul imobiliar a cedat Municipalităţii două terenuri în acest scop. Un teren de 3.167 mp pentru creşă şi altul de 700 mp pentru grădiniţă.

„În această perioadă se fnalizezază studiul de fezabilitate pentru construirea unei noi creşe şi cartierul Astra, urmând ca, în luna februarie, Consiliul Local să aprobe indicatorii tehnico-economici. Această creşă va îndeplini toate normativele impuse, în sensul în care sălile de clasă pentru copii vor fi prevăzute doar la parterul clădirii, iar la etaj vor fi amenajate birourile pentru partea de administraţie”, a precizat viceprimarul Costel Mihai.

Cele aproximativ 800 de locuri din cele opt creșe ale municipiului Brașov sunt insuficiente, astfel că anul trecut, peste 400 de copii nu au mai „prins” locuri la creşe, deşi părinţii acestora au depus solicitări din timp.

Studiu de Fezabilitate pentru Sala Polivalentă

De asemenea, anul acesta, municipalitatea are în vedere întocmirea completă a documentației pentru realizarea unei Săli Polivalente la Brașov, pentru care a fost prevăzută în buget suma de 1,5 milioane de lei.

Alte articole:   Încă un incendiu de vegetație, la Șinca

Sala ar urma să aibă o capacitate de cel mult 15.000 de locuri şi să fie construită pe amplasamentul fostului Stadion Municipal, din cartierul Bartolomeu.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap