blog-logo

Cod galben de vânt, ninsori şi polei

Cod galben de vânt, ninsori şi polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți, o avertizare cod galben, valabilă până miercuri,17 ianuarie, la ora 20.00, care vizează și județul Brașov.

Regiunile vizate sunt sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți (16 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Alte articole:   Trend descendent al ratei de infectare cu COVID 19 la nivel de judeţ şi municipiu reşedinţă

În sudul Banatului, apoi și în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

Precipitaţiile vor continua și în noaptea de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) în estul, sud-estul şi centrul teritoriului şi se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate