blog-logo

publicitate

Elevii și preșcolarii se întorc la școală. Când vor avea următoarea vacanță

Elevii și preșcolarii se întorc la școală. Când vor avea următoarea vacanță

După cele trei săptămâni de vacanţă de iarnă, elevii și preșcolarii se întorc, astăzi, la cursuri, însă în mai puţin de trei săptămâni, vor mai avea o vacanţă, cea intersemstrială.

Primul semestru se va încheia în 2 februarie 2018, iar semestrul al II-lea va începe în 12 februarie.

Vacanța de primăvară va fi între 31 martie – 10 aprilie 2018, iar cea de vară este programată între 16 iunie – 9 septembrie 2018.

Pentru clasele terminale de la liceu, anul şcolar se va încheia pe data de 25 mai, iar elevii care vor absolvi clasa a VIII-a vor termina cursurile în data de 8 iunie.

Alte articole:   FLORETĂ Corona Brașov, pe podium la Cupa Aramis

Pentru anul 2018 sunt anunţate și câteva noutăți

Față de anul școlar trecut, Ministerul Educatiei a propus susţinerea probelor orale ale examenului de Bacalaureat, în timpul semestrului al II-lea, în luna februarie.

Astfel, elevii claselor a XII-a vor susţine probele orale ale examenului de Bacalaureat, în perioada 12-22 februarie, iar probele scrise, în luna martie. Înscrierile pentru susţinerea examenului de bacalaureat în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018.

Ministerul Educaţiei a adus mai multe schimbări și Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar.

Printre cele mai importante modificări se află eliminarea elevului de serviciu (atribuţiile sale fiind preluate de profesorul de serviciu sau de alţi funcţionari din unitatea de învăţământ), interzicerea sancţionării şcolarului care nu poartă uniformă cât şi a coerciţiei prin note, dar şi interzicerea posesiei de telefoane în timpul orelor- cea din urmă măsură fiind valabilă atât pentru elevi cât şi pentru dascăli, notează Adevarul.

Alte articole:   FOTO Cozi la colegiile din Brașov pentru înscrierea la examenele pentru verificarea cunoștințelor de limbă modernă

În privinţa susţinerii evaluărilor naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a şi a VIII-a, nu există schimbări.

Astfel, Evaluările Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în intervalul 7 – 24 mai, iar pentru elevii claselor clasa a VIII-a, în luna iunie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.