blog-logo

Fliundra: Ghimbavul a pierdut 10 milioane de lei după „reforma” fiscală

Fliundra: Ghimbavul a pierdut 10 milioane de lei după „reforma” fiscală

Viceprimarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra, a declarat, în conferinţa de presă a filialei PNL Braşov, că bugetul localităţii pentru acest an este mai mic cu 10 milioane de lei faţă de 2017, din cauza noilor schimbări legislative în domeniu, fapt care va duce la investiţii mai puţine decât s-ar fi dorit.

„Toate bugetele localităţilor din ţară sunt diminuate cu sume considerabile. Numai în localitatea Ghimbav, bugetul se va diminua cu 27%, adică cu 10 milioane de lei. Ori, dacă ne gândim că fiecare localitate are proiecte de investiţii, iar pe lângă acestea şi sume pentru cofinanţare la proiectele cu fonduri europene, dezvoltarea locală va avea mult de suferit. La Ghimbav încă sunt venituri, am fi dorit să scădem taxele şi impozitele locale pentru a încuraja investiţiile, dar nu este posibil. Bugetul oraşului va fi în acest an de 200 de milioane de lei, dar sperăm să compensăm suma de 10 milioane de lei pe care o pierdem având în vedere că pe teritoriul localităţii noastre se vor deschide în acest an trei noi fabrici“, a explicat viceprimarul.
Sursa citată a adăugat că sunt foarte mulţi primari în ţară care suportă greu această diminuare a bugetului, iar promisiunile făcute în campania electorală privind dezvoltarea localităţilor în care au câştigat mandatul nu vor putea fi îndeplinite.
„Ce vom face peste doi ani când vor veni alegerile, iar promisiunile fiecăruia dintre noi au fost că vom investi, vom dezvolta, vom moderniza localităţile sau judeţul din care facem parte, iar noi nu putem, nu din cauza unui management defectuos, ci datorită legislaţiei care afectează întreaga populaţie”, a punctat viceprimarul.

 

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Intervenție a salvamontiștilor din Săcele, în Masivul Piatra Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.