blog-logo

Unde ar trebui construită o sală polivalentă în Braşov?

Unde ar trebui construită o sală polivalentă în Braşov?

Tot mai des se aud auzite voci care spun că este necesară o sală polivalentă în municipiul Braşov, unde să fie organizate atât evenimente sportive, cât şi culturale. Locul unde ar urma să fi construit acest obiectiv este cel din Bartolomeu, pe locul fostului Stadion Municipal.

Însă, să nu uităm că aici au fost şi mai sunt şi la această oră probleme, din cauză că terenul este mlăştinos.

Iată ce părere au consilierii locali pe această temă

Cristian Macedoschi, Arnold Ungar (FDGR): „Locația anunțată din Bartolomeu cred că este greșită, pentru că sunt costuri foarte mari pentru drenare și asanarea suprafeței respective. Mult mai firesc ar fi, și am da și o față europeană Brașovului, în Centrul Civic. Acolo putem duce în subteran traficul rutier și se poate face la suprafață un pietonal, iar aici să fie construită această sală polivalentă, așa cum era prevăzut la un moment dat. O altă variantă este la Gara CFR Brașov, care și aceasta poate fi dusă în subteran, iar la suprafață să facem acest obiectiv de interes pentru comunitatea noastră. S-ar realiza astfel un hub sportiv al orașului în această zonă, unde avem Patinoarul Olimpic, Sala Sporturilor și Bazinul Olimpic”.

Şerban Şovăială, consilier local independent: „Da, categoric Brasovul are nevoie de o sala polivalenta. Locul fostului stadion municipal este ideal pentru aceasta sala din mai multe motive: 1. terenul apartine municipalitatii, din cate stiu eu, deci nu ar fi necesare proceduri complicate si pierdere de timp pentru a demara proiectul si 2. Este o pozitie catre care converg foarte multe linii ale transportului in comun brasovean, ceea ce ii creeaza o accesibilitate ridicata. Despre calitatea terenului nu ma pot exprima in lipsa unui studiu geotehnic actualizat. Stiu doar din auzite ca terenul ar fi fost o zona mlastinoasa inainte de ridicarea stadionului municipal acolo, dar in anul 2018 acest lucru nu reprezinta un obstacol de netrecut, prin lucrari de asanare si drenare corespunzatoare. Si acesta devine cuvantul cheie in intreaga idee – corespunzator. Imi doresc ca intregul proiect sa fie facut la un nivel corespunzator, macar, daca nu extraordinar. De ce spun asta? Pentru ca prea multe dintre proiectele implementate de primarie NU se prezinta la un nivel satisfacator. Ma refer aici la proiectul similar al Salii Sporturilor, in care, in urma ultimei „renovari”, spectatorii nu mai vad tusa apropiata, indiferent pe care parte a terenului stau, dar si la proiectul parcarii supraetajate de la spitalul militar, unde traseul de acces / iesire este prea ingust, facand un cosmar utilizarea acesteia de catre un sofer normal, fara mari talente in ale sofatului. Parcarea din Poiana Mica sufera la fel de subdimensionare. Nu se poate arunca vina exclusiv pe proiectantii investitiilor mentionate aici, deoarece este datoria investitorului sa se asigure ca ceea ce pune proiectantul pe hartie corespunde (din nou acelasi cuvant!) necesitatilor colectivitatii careia ii sunt destinate acele investitii. Daca este tratat serios, proiectul salii polivalente poate fi un succes. Tratat ca investitiile mentionate mai sus, el nu va fi altceva decat un nou rateu. Pe banii nostri”.

Alte articole:   Cum se va desfășura vaccinarea fără programare, începând din 8 mai

Costel Mihai, viceprimar (PMP): „Cu siguranţă, este necesară construirea unei săli polivalente în municipiul Braşov, care să aibă atât o destinație sportivă, cât și culturală. Un argument este faptul că putem organiza competiții și activități la nivel național și internațional. Încă din campania electorală trecută am susținut această ideii, iar din ipostaza de reprezentant al municipalității, al Executivului, susțin acest proiect nu doar la nivel declarativ. În acest an, municipalitatea va face nişte paşi procedurali în acest sens, plecând de la întocmirea unor studii de oportunitate şi de fezabilitate. În momentul în care discutăm despre amplasament, trebuie să luăm în calcul şi chestiunile de natură juridică şi, totodată, cele legate de posibilitatea implementării proiectului într-un viitor apropiat. Bartolomeu este o zonă optimă ținând cont de accesibilitate – avem terminal de transport în comun, posibilitatea creării de locuri de parcare și mai trebuie să ținem cont că, în vecinătate, se află baza sportivă Brașovia, care în strategia de descentralizare a Ministerului Sportului va intra în patrimoniul și administrarea municipiului. Astfel, avem posibilitatea să dezvoltăm coerent o zonă în ceea ce privește activitatea sportivă”.

Lucian Pătrașcu, lider grup PSD Consiliul Local Brașov:O sală polivalentă trebuie să se construiască undeva spre zonele de magine ale oraşului. Şi asta pentru că un astfel de obiectiv nu ar urma să deservească doar oraşul nostru. După modelul sălii de la Cluj, evenimentele organizate ar putea fi atractive şi pentru oameni din alte părţi ale ţării. De aceea, o amplasare în locul fostului Stadion Municipal este optimă. În acest fel se evită aglomeraţie care va fi pe viitor în Centrul Civic, de exemplu. Nu ştiu să existe studii care să ateste că terenul nu se pretează construirii unui complex de clădiri. Zona a fost drenată la construirea vechiului stadion şi amenajată corespunzător. Cel mai important e ca Braşovul să aibă finanţarea pentru construirea sălii, din bugetul propriu sau în asociere cu autorităţile centrale, cum vom hotărî pe plan local”. 
 

 

Distribuie dacă îți place!
 1. wow! Toti vor sala polivalenta si mai fac glume pe seama celor 3 facultăți ale unora 🙂
  De Spital ati auzit?
  De un hub de cercetare / inventica?
  De transport ecologic?
  samd

  Reply
 2. Cladirea in care functioneaza Sectia de oncologie ,hematologie.oftalmologie se darama efectiv pe noi .
  Spitalul Marzescu este parca scenariu de film ….horor.
  Cel mai frumos oras din Romania !!!!

  Reply
 3. La puscarieeeeeeeeeee! Mai bine renoveaza parnaia de la Codlea acuma cat au cascavalul pe mana ca atunci cand ajung acolo sa le fie bine. De ieri am devenit religios. Cu program. Ma duc o data pe saptamana (sa nu par insistent) la biserica si aprind lumanari si ma rog la Dumnezeu poate, poate se face la DNA un departament special dedicat medicilor care iau spagi. E doar un leu lumanarea. Aprind de zece lei. Ieri mi-am mai scos din parleala ca am prins un colac si un corn moca. Sambata ar fi mai bine, poate prind si un paharel de la vreo nunta. Cand am iesit de la biserica mi-am facut traseu pe langa platformele de gunoi, poate imi dau militienii ceva de mancare. Nexam. Poate fentez si merg cu lumanari de acasa. E aplicatie pe telefon, „Candle” oare se pune? M-a latrat un caine. Era cam frig. Cat o fi ceasul miercuri pe la sase? Dar nu cred ca intereseaza pe nimeni. Pa!

  Reply
 4. Absolut este nevoie!! Insa nu trebui gandit doar o sala si atat… ci trebuie gandit pe termen lung un intreg complex cu sala, stadion, baza de atletism, inot etc, asa cum vedem in tarile civilizate…. chiar daca acum faci o sala, peste 5 ani stadionul etc. De aceea e nevoie de un spatiu mare si cred ca acolo in Bartolomeu s-ar putea face un adevarat complex olimpic pentru sportivi de toate disciplinele.

  Important ar fi si sa nu se mai distruga parcurile si spatiile verzi pentru astfel de proiecte sau altele (blocuri!!!). S-a gresit enorm cu patinoarul in parcul tractorul in loc sa se aibe in vedere a fi integrat intr-un complex asa cum ziceam mai sus!

  Reply
 5. La stadion trebuie stadion. In centru merge mutata Opera si Filarmonica iar sala cu o ahitectura deosebita sa fie destinata numai evenimentelor culturale . Zona Garii ar fi de luat in calcul.
  Intr-adevar , ne doare mai mult Aeroportul si Spitalul decat Sala Polivalenta. Dar daca nu aveti finantare pentru Aeroport si Spital , atunci macar Sala Polivalenta sa avem , ori la bal ori la spital….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate