blog-logo

Scrisoarea cititorului: De ce parcarea din Poiana Mică nu este funcțională

Scrisoarea cititorului: De ce parcarea din Poiana Mică nu este funcțională
1. Nu poți parca 2 mașini una lângă cealaltă, altfel pasagerii nu au cum să coboare, nefiind spatiu suficient
2. Placa de la ultimul nivel/parter trebuia să fie acoperita cu rășină epoxilica. Ce faci când vrei sa urci cu mașina iar pe cauciucuri ai zăpadă și în fața ta este un atic de 40 cm grosime, 130 cm de beton cum vei opri mașina??? …sincer nu cred că ai nicio șansă.
Tot la acest subpunct sa reamintesc, cum am făcut-o deja, că suprafața 2500 mp pt. 114 autoturisme x 2 tone = 228 nu va rezista fara un sistem dejivrare sau fara un acoperiș, pentru că după câte știm în această zonă ninge destul de frecvent mai ales iarna, iar 1 mc de zăpadă udă = 1 tona, deci 2500 tone încărcătură pe placa. Sunt sceptic că s-ar fi făcut teste de rezistență.
3. Sistemul de dejivrare era necesar pt a topi zăpadă,dar nu a fost luat în calcul de proiectant( ne folosirea a 114 locuri crează un deficit de aproximativ 30000 euro pe sezon) că sa îndepărtezi atâta zăpadă ai nevoie de câteva camioane, zăpada neputând fi îndepărtată prin aruncarea ei de la 9 metri peste un trotuar care ar trebuie să circule clienți (costul sistemului de dejivrare in placa ajungea la aproape 100.000 euro )
4. Proiectantul a uitat de dejivrarea in placa, dar nu a uitat să pună 43 termostate Danfos D300 pentru câteva țevi pluviale, când aveai nevoie doar de 3 termostate.
5. Tot proiectantul a cerut constructorului să execute un put de mare adâncime, care trebuie sa fie al 3-lea back-up in caz de incendiu: Cum normal se poate deduce puțul nu este operațional, deci avem o foarte frumoasa casa a puțului îngrădită frumos
6. Placa de la demisol care trebuie sa suporte împreună cu stâlpii întreaga încărcătură era deja crăpată încă din iarna lui 2016
P.S. Aici sunt banii noștri. Să nu uit, proiectul inițial era prevăzut cu autobuze electrice care trebuia să preia clienții și să îi ducă in Poiana Mare. Sunt curios cat timp mai le trebuie autorităților să își facă curat in propria ograda să scăpăm odată de acești indivizi care ne „conduc” urbea pe căi nebănuite de civilizație și progres. De ultimul am „scăpat” in 25 decembrie acum 28 de ani. Cum suna o vorba din popor, „se putea și mai rău”, iar daca după cele relatate de mine încă va simțiți în siguranță în acel morman de piatră și fier, atunci sa fim sănătoși.
Lucian Lazăr
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   FOTO Trei brățări dacice din argint, descoperite la Brașov
  1. ca si o curiozitate personala, autorul scrisorii vinde cumva sisteme pt degivrare?

    Reply
  2. Dacă-l votați pe incompetentul Scripcaru, ce să vă fac?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate