blog-logo

Tot mai multe accidentări pe pârtiile din Poiana Braşov

Tot mai multe accidentări pe pârtiile din Poiana Braşov

Din păcate, seria accidentelor pe pârtiile de schi continua. După ce, ieri, Serviciul Salvamont a trebuit să intervină în 13 cazuri, astăzi, până la această oră, Serviciul Salvamont a intervenit deja în 12 situații, dintre care una foarte gravă, pe partia Lupului, și una gravă, pe pârtia de săniuș.

Astăzi, cei de la Salvamont s-au confruntat cu o situație deosebită: cinci intervenții simultane. In acest moment doua persoane accidentate așteaptă, in refugiu salvamont, ambulanța. Majoritatea accidentelor au loc pe pârtiile de schi, dar există accidente și pe pârtia de săniuș.

De la deschiderea sezonului până ieri, inclusiv, Serviciul Salvamont a avut 155 de intervenții, totalizând 163 de persoane salvate. Salvamontistii fac un apel ca turiștii să respecte regulile valabile pe orice partie, să schieze in funcție de pregătirea fiecăruia și să respecte marcajele, inclusiv cele referitoare la dificultatea fiecărei pârtii in parte.

Alte articole:   Educatie juridica Brasov - ANONIM – numele victimei

In cazul accidentelor de pe masivul Postăvarul, dar și în cazul celor de pe Tâmpa,  singuri care intervin sunt salvamontiștii de la Serviciul Public Local Salvamont. In acest moment, in Poiana Brașov sunt opt salvamontiști, inclusiv directorul serviciului, Sorin Paltanea.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate