blog-logo

Sentinţă definitivă în dosarul „Mită de la mama și copilul” la Medicină

Sentinţă definitivă în dosarul „Mită de la mama și copilul” la Medicină

Curtea de Apel a respins apelul făcut de Andrei Bud, student la Facultatea de Medicină din Braşov.

„Respinge ca nefondat apelul declarat de revizuentul Bud Andrei, împotriva sentinţei penale pronunţate, pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă revizuentul Bud Andrei la plata sumei de 100 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă”, au precizat magistraţii.

În prima instanță, studentul şi mama acestuia, care au încercat să-l mituiască pe decanul Facultăţii de Medicină din Braşov, Marius Alexandru Moga, au fost condamnaţi la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de trei ani, pentru dare de mită în formă continuată.

Alte articole:   Isărescu, mesaj pentru românii cu rate: Perioada dobânzilor mici a trecut, nu mai revine 

De asemenea, judecătorii au mai stabilit ca atât fiul, cât şi mama să presteze muncă în folosul comunităţii, timp de 60 de zile, în cadrul Primăriei Râşnov sau în cadrul unei unităţi şcolare din localitate, dar şi să urmeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

„Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, s-a stabilit faptul că inculpata Labina Aurelia Lucica s-a deplasat în repetate rânduri, în perioada 28 – 30 august 2014, la domiciliul martorului denunţător Moga Marius Alexandru, decan al Facultăţii de Medicină Braşov şi titular al disciplinei „obstetrică-ginecologie”, cerând insistent să poarte o discuţie cu acesta,  promiţându-i, la data de 30 august 2014, suma de 1000 euro, pentru a-l promova pe fiul său, inculpatul Bud Andrei, la examenul de specialitate „obstetrică-ginecologie” aferent materiei predată în anul al şaselea de studiu, semestrul I 2014, pe care urma să-l susţină în sesiunea de reexaminări de la începutul lunii septembrie 2014”, a precizat Mihaela Alina Popescu, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

La data de 4 septembrie 2014, după ce a picat examenul în sesiunea de reexaminări, studentul, ajutat de mama sa, s-a deplasat la locuinţa decanului şi i-a lăsat, în cutia poştală, un plic ce conţinea suma de 3.000 lei în scopul permisiunii ce ar fi trebuit să-i fie acordată, contrar regulamentelor universitare, de a participa la sesiunea de restanţe la materia predată de acesta, pe care inculpatul nu-l mai putea susţine, nefiind promovat la sesiunile de reexaminări anterioare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.