blog-logo

Sute de kilograme de articole pirotehnice confiscate de polițiști

Sute de kilograme de articole pirotehnice confiscate de polițiști

În ultima zi a anului trecut, în baza planului național „Foc de artificii 2017”, care a vizat prevenirea și combaterea operațiunilor neautorizate cu articole pirotehnice, polțiștii au acționat în piețele și galeriile comerciale din municipiul Brașov.

În urma controalelor polițiștii au confiscat aproximativ 440 kilograme articole pirotehnice categoriile F2 şi F3.

De asemenea, au constatat două infracțiuni de comercializare către publicul larg de articole pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni și o infracțiune de orice operațiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept.

Peste 1800 de mini-petarde confiscate la Făgăraș

În baza aceluiași plan național, polițiști din cadrul  Poliției Municipiului Făgăraș, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința a două persoane, cu vârste de 29, respectiv 30 ani, din județul Brașov, despre care existau suspiciuni că ar fi comercializat articole pirotehnice la domiciliu.

Alte articole:   Este oportună organizarea unui Târg de Crăciun în Piața Sfatului? Votează și tu!

Cu această ocazie polițiștii au identificat și indisponibilizat în vederea confiscării 1800 mini-petarde categoria F1, 20 artificii din aceeași categorie, 5 artificii și petarde categoria F2 și 44 petarde categoria F3.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru efectuarea de operațiuni fără drept cu articole pirotehnice, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor, notează fagarsultau.ro.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.