Panou publicitar împotriva vaccinării, la Brașov. Secretarul de stat și prefectul județului, reacționează

Panou publicitar împotriva vaccinării, la Brașov. Secretarul de stat și prefectul județului, reacționează

După ce la Brașov a apărut un panou publicitar cu mesaje legate de vaccinare, în care oamenii sunt îndemnați în privința acestui tratament și să citească prospectele înainte de a le folosi, secretarul de stat Raed Arafat spune că aceste panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării, reprezintă “un atentat la sănătatea publică”.

Acesta acuză, într-o postare pe Facebook că are loc o campanie de dezinformare, prin intermediul acestui mijloc de promovare.

„Acest panou publicitar a apărut la Braşov acum două zile. Panouri similare au apărut la Iaşi şi Cluj. Înţeleg că este o campanie de “informare”, sau mai bine zis de DEZINFORMARE, asupra faptului că vaccinurile nu sunt sigure. Oare lipsa vaccinării este mai sigură? Celor care încearcă prin orice metodă să transmită omului de rând că vaccinurile nu sunt sigure le spun că lipsa vaccinării poate ucide chiar, sau cel puţin să lase copilul cu invaliditate pe viaţă. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu copiii afectaţi de rujeolă. Lipsă vaccinării a fost unul din cauzele principale a formei grave a bolii la copiii nevaccinaţi şi a decesului unora dintre ei”, afirmă secretarul de stat.

Acesta cere îndepărtarea panourilor, pe motiv că sunt concepute „diabolic” și punctează că mesajul principal al campaniei nu se bazează pe niciun fundament ştiinţific.

„O astfel de campanie are nevoie de finanțare iar concepția este una diabolică… se vrea să spună că oamenii au dreptul la informare și la liberă alegere, un aspect cu care sunt total de acord, se vrea să ne convingă că afișul transmite un mesaj echilibrat prin care se cere populației să citească prospectul și să între pe un site de informare…sau mai bine zis, cel puțin din punctul meu de vedere ca medic, de dezinformare. Însă primul mesaj care rămâne în mentalul celui care citește este cel din primul punct și care afirmă că Vaccinurile NU sunt sigure, o afirmație care nu are nici un fundament științific și care alcătuiește mesajul principal al campaniei. Aici nu mai vorbim de dreptul la liberă exprimare ce trebuie să fie garantat tuturor ci de o campanie de dezinformare care contrazice toate probele științifice și toate doveziile cumulate pe parcursul a zecilor de ani arătând că vaccinarea a dus la scăderea mortalității și invalidității la nivelul întregului mapamond”, a scris Arafat pe Facebook.

Prin aceste panouri, românii sunt informați că vaccinurile nu sunt sigure și sunt îndemnați să se informeze de pe siteul cunoaste-riscurile.ro.

„Vaccinurile nu sunt sigure. Citește prospectele! Informează-te! Cunoaște riscurile. Libertatea este un drept, vaccinarea este o alegere” sună mesajul de pe panourile publicitare din marile orașe.

Unul dintre panourile care descurajează părinţii să îşi vaccineze copiii este plasat la intersecția dintre străzile Maramureș și 13 Decembrie.

Potrivit digi24.ro, prefectul judeţului Brașov, Marian Rasaliu, este revoltat și a dat ordin să se verifice dacă montarea panoului are toate avizele.

„Acest panou mi se pare extrem de periculos, anulează cel puţin 2.000 de ani de evoluţie a medicinei şi îi afectează în primul rând pe copiii noştrii. Fac un apel la populaţie să nu ia absolut deloc în serios conţinutul periculos al mesajului”, a declarat prefectul județului, citat de digi24.ro.

Brașovul este unul dintre județele date exemplu negativ de ministrul Sănătății, Florian Bodog, la capitolul îmbolnăviri de rujeolă.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în județul Brașov este de 825 cazuri, dintre care un deces.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap