blog-logo

Florin Florea dezvăluie prioritatea numărul 1 a Federației Române de Atletism

Florin Florea dezvăluie prioritatea numărul 1 a Federației Române de Atletism

Din luna mai a anului 2017, brașoveanul Florin Florea a devenit președintele Federației Române de Atletism (FRA). După mai bine de 6 luni de la învestire, perioadă în care atleții români au trecut printr-o serie de competiții internaționale de anvergură (printre care „Mondialele” de seniori în aer liber, de la Londra, și Universiada de la Taipei), oficialul FRA și colegii săi din federație au făcut o analiză a „sportului regină” din România.

O analiză așa cum se face la finalul fiecărui an calendaristic, ca la carte, cu realizări, proiecte, obiective și perspective, dar și neîmpliniri și probleme. Chiar mari probleme ale atletismului românesc – aici vorbim, în primul rând, de infrastructură, adică de bazele sportive (stadioane cu pistă de atletism, săli de atletism, sectoare de atletism etc.).

Ca o paranteză, la Brașov, atletismul poate să fie practicat în prezent, în condiții decente, doar în sala de atletism a CSM Brașov, de lângă stadionul Metrom.

Până când, să sperăm, problemele cu infrastructura se vor rezolva și pe la noi, vrem să credem că se va întâmpla cât mai curând, iubitorilor de atletism din Brașov nu le rămâne decât să se bucure, din plin, de specificul zonei.

Alergarea montană, o probă de atletism tot mai la modă

Pentru că, nu mai e un secret pentru nimeni, alergarea montană a devenit, în decursul ultimilor ani, una dintre cele mai populare probe practicate în atletism, atât în România, cât și peste tot în lumea largă. Dovadă numărul de sportivi și de competiții, în creștere de la an la an, iar activitatea comisiei speciale, de alergare montană, din cadrul FRA, condusă de Silviu Casandra (antrenor federal – selecționer), este tot mai dinamică și generoasă în proiecte. Bineînțeles că au început să apară și rezultatele.

În premieră la Zărnești, etapă din Campionatul Național

Cât despre 2018, la Zărnești, se va organiza în premieră, prima etapă de Campionat Național de Alergare Montană din județul Brașov! Se va întâmpla sâmbătă, 28 iulie 2018, concursul fiind organizat de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov. Marea finală a Campionatului Național va avea loc la Câmpulung Moldovenesc, pe 4 august.

Pe finalul analizei sale, președintele FRA, a subliniat, cât se poate de clar: „Proiectul nostru pentru 2018 este să facem atletism în așa fel încât să ne ştie lumea în străinătate. Să ne promovăm şi să stăm la masă cu cei care fac marea performanţă. Asta e prioritatea numărul unu a federaţiei noastre!”. (Foto: Mircea Bularca)

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.