Peste 700 elevi de la clasele cu predare în limba germană se vor bucura de manuale școlare noi

Peste 700 elevi de la clasele cu predare în limba germană se vor bucura de manuale școlare noi

Peste 700 de elevi de la Liceul German Honterus din Brașov vor beneficia de manuale școlare noi pentru toate disciplinele, la inițiativa Fundației Michael Schmidt. Continuând proiectele din zona educației, una dintre ariile principale de acțiune ale Fundației Michael Schmidt, proiectul de față asigură manuale de studiuși materiale auxiliare  în limba germană, pentru elevii de până în clasa a X-a.

Astfel,  s-au donat materialele didactice de care vor beneficia 732 de elevi ai Liceului German Honterus din Brașov.

„Acest proiect vizează o problemă foarte serioasă cu care se confruntă învățământul în limba germană în România, care, pe lângă lipsa dascălilor calificați, se află în situaţia în care pentru anumite discipline nu s-au mai editat manuale de câțiva ani. Eforturile noastre au început încă din anul 2013, iar angajamentul nostru este pe termen lung, însă considerăm că este necesară găsirea, cât mai curând, a unei soluții la nivel național pentru a rezolva problema manualelor. Școlile cu predare în limba germană din România au o istorie de aproape 500 de ani și reprezintă un reper cultural și educațional important în țara noastră” a declarat Michael Schmidt, președintele Fundației care îi poartă numele.

La rândul său, Radu Chivărean, directorul Liceului Honterus a declarat: „Suportul acordat de Fundația Michael Schmidt vine în sprijinul unui număr important de elevi și profesori din cadrul Liceului Honterus care își vor putea desfășura activitatea școlară în condiții mai bune, pe baza unor manuale și materiale auxiliare de actualitate specifice instituțiilor de învățământ cu predare în limba germană. An de an, suntem în situația de a găsi soluții locale și punctuale în ceea ce privește lipsa manualelor, iar acest lucru presupune eforturi semnificative din partea noastră a dascălilor, dar și a părinților și elevilor, ceea ce afectează derularea programei școlare în bune condiții”.

Alte articole:   Veştea a reclamat la Guvern tergiversarea lucrărilor la noua clădire a urgenţelor de la Judeţean

Liceul German Honterus din Brașov este cea mai veche școală cu predare în limba germană din România, fiind înființată în anul 1541 de către Johannes Honterus, și reprezintă, în prezent, cea mai mare instituție de învățământ cu predare în limba germană, înregistrând peste 1.500 de elevi înscriși în clasele  0-XII de studiu.

Procurarea celor peste 700 de manuale donate Liceului German Honterus de către Fundația Michael Schmidt a fost posibilă în baza unei finanțări acordate de către Haus des Deutschen Ostens (HDO) din Munchen, instituție specializată a landului Bavaria care își desfășoară activitatea în domeniul cultural și educațional, pentru susținerea fostelor teritorii și așezări germane din Europa de Est. În plus, Haus des Deutschen Ostens, găzduiește cea mai mare bibliotecă de specialitate publică din Bavaria ce vizează istoria și prezentarea zonelor germane din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est.

La nivel național, potrivit statisticilor oficiale, în grădiniţele şi şcolile din România aproximativ 24.000 copii sunt înscriși la clasele cu predare în limba germană, numarul solicitarilor pentru acest tip de învățământ depășind cu mult numărul de locuri disponibile.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap