blog-logo

40 de turişti accidentați pe pârtiile din Poiana Brașov, de la începerea sezonului de schi

40 de turişti accidentați pe pârtiile din Poiana Brașov, de la începerea sezonului de schi

Un număr de 40 de turişti s-au accidentat pe pârtiile din Masivul Postăvaru de la începerea sezonului de schi, număr foarte mare în condiţiile în care iarna este abia la început, precizează Serviciului Public Salvamont din Poiana Braşov.

În prima zi de Crăciun salvamontiştii din staţiune au fost solicitaţi să intervină în şapte cazuri de persoane accidentate pe pârtiile de schi şi săniuş.

Trei dintre ele au suferit traumatisme de membre superioare-unul de police, unul de umăr şi unul de braţ, două traumatisme de membre inferioare – unul de gleznă şi unul de gambă, şi o stare de rău.

În patru cazuri, persoanele au fost predate echipajelor SMURD şi de ambulanţă, notează Agerpres.

Alte articole:   Începe etapa a treia a Programului Rabla pentru electrocasnice

Se schiază pe toate pârtiile din Masivul Postăvaru, doar câteva secţiuni ale lor fiind închise din cauza lipsei zăpezii.

Stratul de zăpadă pe pârtii măsoară între 50 şi 60 de centimetri, cu excepţia pârtiei Bradul, care are şi instalaţie de nocturnă, unde stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri.

Telecabinele Kanzel și Capra Neagră, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului și teleschiurile Bradul și Stadion sunt funcționale. Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost modernizat în totalitate în anul 2009 şi dispune de 24 de km de pârtii.

Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să respecte semnificaţiile indicatoarelor „Zonă închisă”, şi să nu se aventureze pe pârtii, deoarece riscul de accidentare este considerabil.

Alte articole:   Ministrul Sănătății: Spitalele trebuie să testeze gratuit pentru COVID pacienții care se internează

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate