blog-logo

ISU Brașov a primit o autoscară performantă (Foto)

ISU Brașov a primit o autoscară performantă (Foto)

Salvatorii de la ISU Braşov au primit, miercuri, o autoscară de ultimă generaţie, pentru ca pompierii braşoveni să nu mai fie nevoiţi să aştepte ajutorul colegilor de la Bucureşti, atunci când sunt necesare intervenţii la mare înălţime.

Utilajul, în valoare de 600.000 de euro, are foarte multe dotări și echipamente și poate asigura intervenții până la 42 de metri înălțime.

Acesta este prevăzut cu o nacelă, în care pot urca trei persoane pentru a asigura intervențiile specifice, dar și cu un lift cu o capacitate de două persoane.

Autoscara servește atât la stingerea incendiilor, cât și la operațiuni complexe de salvare de la înălțime, dar poate fi folosită și ca macara, având un troliu pentru a ridica o greutate de maxim 300 kg.

Alte articole:   Marian Rasaliu, contre cu Ludovic Orban, pe tema construirii de camioane

Este concepută în aşa fel încât să poată fi utilizată şi în spaţii înguste. Are două posturi de comandă, unul la bază, iar celălalt pe platformă, sistem de siguranţă şi sistem de diagnosticare, care indică erorile şi ce este de făcut pentru a le remedia. Toate aceste date apar pe un display inteligent.

Pe de altă parte, are numeroşi senzori care împiedică folosirea acesteia la temperaturi mai mici de minus 20 de grade sau mai mari de 50 de grade. Autoscara nu poate fi utilizată nici în cazul în care viteza vântului depăşeşte 12 m/s.

Şeful ISU Brașov, locotenent colonelul Lucian Dumitru Marciu, a precizat că, la nivel naţional, vor fi achiziţionate 180 de astfel de autoscări, dintre care încă trei ar urma să ajungă în judeţul Braşov, pentru subunităţi.

Alte articole:   Covrigei „speciali” la Brașov: expiră în 30.02.2021
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate