Studenţii Academiei Forţelor Aeriene au donat sânge pentru a le oferi cadouri copiilor defavorizați

Studenţii Academiei Forţelor Aeriene au donat sânge pentru a le oferi cadouri copiilor defavorizați

Studenţii de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” l-au ajutat pe Moş Crăciun să ducă daruri copiilor de la Centrul de Zi „Astra”, care trăiesc în familii defavorizate sau chiar departe de părinți.

Cei 40 de studenți le-au oferit celor mici haine, dulciuri, jucării, dar şi un program de colinde.

Cadourile pentru cei mici au fost cumpărate chiar de studenţi, care au donat sânge, iar tichetele de masă obținute, la care au mai adăugat bani, le-au folosit pentru a cumpăra cadourile pentru copiii de la Centru.

Cadourile au fost împărțite numai după ce copiii i-au cântat Moșului. Rând pe rând, copiii au fost chemaţi de Moş şi şi-au primit punga uriaşă cu cadouri, după ce i-au povestit şi cât de cuminţi sau nu au fost pe parcursul anului.

Copiii care merg la Centru au fie părinţi plecaţi la muncă în străinătate, fie trăiesc în medii dezavantajate sau sunt în risc de abandon şcolar sau repetenţie. Aici, ei beneficiază de diverse servicii gratuite. Un psiholog, un asistent social şi un psihopedagog se ocupă zilnic de ei.

În prezent, la Centrul de Îngrijire de Zi pentru Copiii aflaţi în situaţii de risc „Astra”, aflat în subordinea Primăriei prin Direcţia de Servicii Sociale, sunt 11 copii din clasele primare.

Alte articole:   Festivalul Clătitelor, în weekend, la Prejmer

Foto: MonitorulExpres

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.