Cei mai activi voluntari brașoveni (partea 1)

Cei mai activi voluntari brașoveni (partea 1)

Seara voluntarilor brașoveni i-a premiat anul acesta pe cei mai activi voluntari, nominalizați de organizațiile din care fac parte. Evenimentul a fost organizat în 5 decembrie de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu și partenerii săi, Asociația Colors și Centrul de Voluntariat Brașov.

Așadar săptămâna aceasta avem ocazia să îi cunoaștem pe cei care în 2017 și-au dedicat energia și timpul cauzelor lor favorite!

Adina Carp, Rază de speranță

Începând de anul trecut am implement în cadrul organizației noastre un nou program terapeutic, #meloterapie, susținut și coordonat de colega și prietena noastră, Adina Maria Carp, secretar artist al Filarmonicii Brașov care prin dăruire, perseverenta și multă caldura participa activ in programul de recuperarea terapeutica a copiilor cu autism și tulburări asociate. Terapia cu muzica este un gen de activitate terapeutică care completează foarte bine tabloul de servicii sociale oferit de asociație, fiind un concept aplicat cu succes în multe state din lume, fiind atinse 3 element importante pentru integrarea socială: recuperarea psiho-motorie prin mișcare; socializarea repetată și interacțiunea cu diverse persoane (colegi, profesor); stimularea toleranței prin prezenta și acceptarea permanent în locuri frecventate de persoane fără probleme deosebite. Pentru activitatea sa din anul 2017, Adina a fost premiată în cadrul evenimentului “Seara voluntarilor”.

Alte articole:   Război imobiliar între Primăria Predeal și Casa Regală. Predelenii pierd 260 ha din cauza unei virgule

Aurel Palade, Fundația Rafael

Aurel Palade a fost nominalizat pentru disponibilitatea sa constantă de a se implica în activități de voluntariat care vin în sprijinul celor peste 90 de persoane cu dizabilități asistate de Fundația Rafael. Voluntarul Aurel Palade, alături de ceilalți voluntari ai organizației, a participat la multe evenimente caritabile și sportive organizate de noi, dintre care amintim: „Junior Cros, „Pot fi prietenul, colegul sau ruda ta. Acceptă-mă așa cum sunt!”, „Maratonul Montan Rafael”, a fost unul dintre factorii catalizatori ai proiectului: „Pădurea, parte din natura ta”, a alergat la multe competiții caritabile, a direcționat resurse ale voluntarilor pompieri și ale voluntarilor firmei DTR spre proiectele noastre și a răspuns „prezent”, de multe ori împreună cu întreaga sa familie, la orice solicitare din partea noastră, oferindu-ne un sprijin consistent și permanent. Pentru activitatea sa din anul 2017, Aurel a fost premiat în cadrul evenimentului “Seara voluntarilor”.

Alte articole:   Administrația PNL a ratat oportunități pentru Brașov. Marian Rasaliu și Florin Orțan vor lupta pentru potențialul județului

Grupul de voluntari Equaliteen, SCUT

Voluntarul propus de noi este de fapt un grup de elevi din mai multe licee din Brașov care se numesc ” Equaliteen”. Acești tineri au oganizat pentru prima oarî in viața lor un concert caritabil pentru asociația noastră cu tot ceea ce presupune acest eveniment ca amploare. Ei au reușit să finalizeze evenimentul cu foarte mare succes. Equaliteen este exemplul viu că avem tineri minunaîi in comunitate care se implicî in viața socială și îi inspirș si pe cei asemeni lor să nu rămână indiferenți la suferințele celor din jur. Au reușit să lege o relație extrem de frumoasă cu toți sponsorii găsiți de ei pentru susținerea evenimentului. Trupa Șuie Paparude care a cântat la acest concert a fost și ea plăcut surprinsă și uimită de perseverența și entuziasmul acestui grup. Pentru noi ca asociație, au fost minunați și simbolizează speranța într-o comunitate mult mai activș si implicată. Pentru activitatea sa din anul 2017, grupul a fost premiat în cadrul evenimentului “Seara voluntarilor”.

Alte articole:   Legea care interzice hărțuirea la locul de muncă, promulgată de președinte

Timea Papară, Crucea Roșie Română Filiala Brașov

Timea este voluntar activ al filialei începând cu anul 2013. În perioada 2013-2017 s-a implicat în proiectele Banca de alimente, Sanitarii pricepuți, Frați mai mari și frați mai mici, Moș Crăciun de închiriat, Educație pentru sănătate.

De asemenea a coordonat grupele de voluntari tineri și a participat în calitate de membru al Detașamentului de intervenție în caz de dezastre la Competiția națională a echipelor de prim ajutor și la multiple acțiuni de  pregătire naționale și internaționale, precum și la exerciții de intervenție în cadrul unor simulări coordonate de ISU Brașov. Pentru activitatea sa din anul 2017, Timea a fost premiată în cadrul evenimentului “Seara voluntarilor”.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate