blog-logo

Veștea, Scripcaru și Dunca au bătut palma pentru spital regional

Veștea, Scripcaru și Dunca au bătut palma pentru spital regional

Reprezentanţii BERD au avut, vineri, o discuţie cu factorii decizionali de la nivel local şi central cu privire la posibilitatea implicării lor în susţinerea consturirii unui nou spital la Brașova.

Dacăă în ultimele săptămâni a existat o adevărată bătălie pentru a elimina cuvântul „regional” din textul legii referitoare la atribuirea unei suprafețe de teren de la Institutul Cartofului către Primăria Brașov, această chestiune se pare că nu a mai contat în timpul întâlnirii. Ba, dimpotrivă, putem spune că primarul George Scripcaru, președintele Consiliului Jduețean, Adrian Veștea și liderul PSD Brașov, ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, au bătutu palma pe sintagma „spital regional”.

La discuţii au participat și reprezentanţii Asociaţiei Noul Spital al Braşovului, dr. Dan Grigorescu şi Dorin Şaramet. În prima parte a discuţiilor, reprezentanţii autorităţilor locale şi centrale au prezentat stadiul în care se află acest proiect. Primarul a făcut o prezentare a demersurilor întreprinse până în acest moment, atât la nivel local, cât şi la nivel central, precum şi faptul că Braşovul are o foarte mare nevoie de o astfel de facilitate, astfel că Muncipalitatea susţine construirea acestui spital şi se va implica, inclusiv financiar, în realizarea lui.

Ministrul Marius Dunca şi deputatul Roxana Mânzatu au completat această prezentare, atât în ceeace priveşte susţinerea acestei investiţii la nivel guvernamental, cât şi stadiul în care se află proiectul de lege detrecere a 11,45 de ha la municipiul Braşov, care să completeze cele 7 ha aflate în proprietatea Municipalităţii,teren necesar edificării acestui spital.

De asemenea, şi preşedintele CJ, Adrian Veştea şi-a arătat susţinerea pentru acest proiect şi totaladeschidere pentru a îl sprijini. Reprezentanţii BERD au prezentat programul lor de asistenţă tehnică pentru construirea de spitale, program care este susţinut, în cea mai mare parte, din fonduri proprii şi şi-a manifestat interesul de a se implica în sprijinirea aceste investiţii.

În final, la propunerea primarului, s-a stabilit un grup de lucru format din reprezentanţii Municipalităţii, parlamentarii de Braşov, reprezentanţii la nivel Guvernamental ai Braşovului, cei ai Consiliului Judeţean şi ai Asociaţiei Noul Spital al Braşovului, care să continue discuţiile cu BERD-ul pentru obţinerea acestei asistenţe tehnice.

„Suntem foarte bucuroși că formula promovata încă de la începutul proiectului de ANSB privind acest tip de finanțare incluzând și managementul operațional ulterior (FM-PPP) a fost în mod super-profesionist explicată şi susținută și de doamna Venera Vlad (BERD România), care a și oferit un orizont de așteptare nesperat de apropiat. Paradigma obligatorie: proiectul să rămână al administrației publice locale, legea PPP să devină rapid realitate, iar zona guvernamentală să susțină proiectul declarându-l ca fiind o prioritate a acestuia și avizându-l/susținându-l fără să îi pună piedici birocratice”, a scris președintele ANSB, Dan Grigorescu, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Gabriela Urse și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației de femei PSD Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.