Propuneri pentru a face Braşovul atractiv turistic şi scăderea poluării

Propuneri pentru a face Braşovul atractiv turistic şi scăderea poluării

Consilierii locali Cristian Macedonschi (FDGR) și Șerban Șovăială (independent) au depus o serie de interpelări pentru ședința ordinară de Consiliu Local din data de 15.12.2017 cu scopul de a implementa o serie de proiecte benefice Brașovului și brașovenilor.

Prima interpelare a celor doi consilieri face referire la perioada sărbătorilor de iarnă și vine ca un răspuns față de reacțiile brașovenilor și ale turiștilor veniți în minivacanta de 30 noiembie  – 1 decembrie, care au găsit un Brașov sumbru și întunecat, el fiind singurul oraș turistic important din România care nu a aprins luminițele de sărbători și nu a deschis Târgul de Crăciun în acea perioada.

Astfel, cei doi consilieri, propun aprinderea luminițelor în oraș și deschiderea Târgului de Crăciun din data de 30 noiembrie, cu excepția Bradului, care ar urma să fie aprins pe 6 Decembrie, dacă tot susțin oficialii din primărie că așa ar fi tradiția. Totodată, având în vedere faptul că Brașovul este împrietenit cu orașul Nürnberg, iar acest oraș are cel mai renumit târg de Crăciun din lume, ar fi util un schimb de experiență cu responsabilii care îl organizează. Iar pe viitor,​ cei doi consilieri​ consideră că ar trebui organizate târguri de ​Crăciun și în cartiere precum: Răcădău, Steagu, Tractoru și în Poiana Brașov.

Alte articole:   Spărgătorii profesioniști au venit acasă și au dat mai multe lovituri, ca în filme. Cum operau?

Având în vedere creșterea substanțială a numărului de turiști​ care vin în Brașov, ​prin ​cea de a doua interpelare ​se ​propune amplasarea unor binocluri cu fise în zonele de belvedere ale Brașovului​, așa cum există în majoritatea obiectivelor turistice din lume cu puncte de belvedere, precum: platforma turistică de pe Tâmpa și parcările „Belvedere” de pe Drumul Poienii​, operarea acestora fiind făcută de Primărie sau într-un parteneriat public-privat cu un agent economic din Brașov.

Ultima interpelare vine să încurajeze scăderea poluării și achiziția de autoturisme cu propulsie electrică și hibridă, prin oferirea parcării gratuite pe teritoriul municipiului Brașov posesorilor acestor mașini.

Astfel,​ s-ar ​arăt​a că Brașovul își dorește cu adevărat un aer curat pentru cetățeni și turiști și că este interesat de sănătatea acestora, mai ales că în ultimii ani ​orașul nostru a apărut în rapoarte naționale și internaționale ca fiind unul dintre cele mai poluate din România.

Alte articole:   VIDEO Prinţul Charles: Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar explica de ce o parte din mine se simte acasă în România
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Bradul nu face o mare diferenta si nu e o idee rea sa respectam traditia. Intradevar restul luminilor pot fi aprinse. Dar nu cred ca asta face diferenta intre un oras in care ai ce face si unul in care nu ai ce face.

  Schimbul de experienta e doar o risipa de bani cu care dvs probabil o sa faceti o excursie pana in Germania. Schimb poti sa faci si cu Sibiul, nu e asa departe.
  Daca vreti sa organizati 4 targuri, poate mai intai ar trebui sa organizati unul si bun, cu produse autentice si de calitate (nu ca la Oktoberfest cu bere injumatatia cu apa si mancare rece.).

  Cand nu o sa mai fie loc pentru toti comerciantii si turistii in Piata Sfatului, mai merge un targ poate doar Centrul Civic. Altundeva nu stiu unde o sa reusiti sa gasiti spatiul necesar si turistii care sa vina.

  Daca tot va intereseaza parcarea, poate ati gasi o solutie sa poti plati prin mai multe moduri (nu doar monede si sms).

  Succes!

  Reply
 2. Parcarea libera in zonele rezidentiale! S-ar reduce poluarea, nu mai faci o mie de ture sa gasesti loc de parcare pana mergi la cineva in vizita. S-ar elibera si strazile de masinile parcate haotic pe trotuare cand imediat langa ele sunt zeci de parcari libere dar blocate cu blocatoare. Daca sta Primaria in banii pe care ii incaseaza din parcarile rezidentiale, sa mareasca impozitul auto si gata daca doar banul conteaza. Ca nu scrie nicaieri ca daca la o scara de bloc stau 20-40 de familii e obligatoriu sa parcheze doar unul in buza scarii. Se poate si mai incolo cu 5, 10, 15 metri. De exemplu daca mergi 5 km de acasa pana unde ai treaba si mai faci 250-500 de metri in plus dand ture de bloc sa gasesti o bordura libera se cheama ca ai facut intre 5 si 10 la suta in plus. In mare, doar jumate din toatalul masinilor daca au problema asta pe zi (si o cam au!) inseamna ca se consuma intre 5 si 10 la suta mai mult combustibil ( daca nu si mai mult caci una e sa mergi cu 90 km/h la drum intins si alta e cu a 2-a sau a 3-a printre blocuri). La 5000 de masini cam 175 de litri de benzina si motorina pe zi arsa aiurea, sau 64 de tone pe an. La cat CO2 produce fiecare litru nu mai stiu cat vine. (Si apropo de comentariul de mai sus: in Brasov in afara sa te uiti la darapanaturile de pe Republicii si sa o arzi prin baruri seara in rest nu prea ai ce face. Servire si mancare proasta in restaurante, rar muzica ambientala specifica localului, radioul fiind la el acasa, televizoare pe pereti puse pe striri, acasa mananci sanatos sau doar anumite marci mai de calitate iar prin carciumi cine stie din ce ieftinaturi iti prepara meniul (meniuri in care daca bagi marca cea mai ieftina de la en-gros obtii ceva prost calitativ), etc. Daca ma apuc sa scriu toate lucrurile negative, nu mai termin, se umfla serverul unde e gazduit newsbv si cine stie, se blocheaza siteul. 🙂 Oricum comparativ, turismul brasovean e mai bun ca cel de pe Litoral nu pentru ca e mai bine facut ci pentru ca Litoralul e cel mai jegos loc din Romania.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate