blog-logo

A început ridicarea „rablelor” de pe domeniul public

A început ridicarea „rablelor” de pe domeniul public

După ce în urma cu câteva săptămâni, Primăria Brașov anunța că va începe ridicarea mașinilor abandonate pe domeniul public al municipiului, acum, autorităţile locale au permis ridicarea primei maşini, abandonate de mai bine de un an pe stradă.

Prima „rablă“ care a fost ridicată este un autoturism Fiat Albea de culoare albastră, ridicat de pe B-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt numărul 8.

Potrivit informaţiilor prezentate de purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, vehiculul are partea din față arsă, astfel încât nu se poate identifica seria şasiului de motor şi pentru că nu are nici plăcuţă cu numărul de înmatriculare, iar oamenii din zonă nu au putut oferi nici un indiciu în acest sens, se consideră că maşina nu are proprietar.

Alte articole:   Circulația rutieră pe Transfăgărășan rămâne deschisă

Astfel, vehiculul abandonat a fost ridicat şi transportat la locul special amenajat de pe strada Jepilor,din cartierul Valea Cetăţii, unde Municipalitatea are o platformă de depozitare temporară. Dacă între timp, în decurs de maximum 30 de zile, va apărea totuşi un proprietar care să revendice maşina, făcând şi dovada că „rabla“ îi aparţine, o va putea lua înapoi, dar numai după ce plăteşte o taxă, conform Regulamentului de ridicare a vehiculelor abandonate pe domeniul public.

40 de proprietari și-au ridicat singuri mașinile abandonate

Potrivit Poliției Locale Brașov, agenții de teren au depistat pe domeniul public al municipiului Brașov, 180 de mașini care au fost abandonate de mai mult timp în diferite zone din oraș.

Alte articole:   Festivalul Internațional de Teatru Maghiar, la Teatrul Sică Alexandrescu

Din cele 180 de maşini identificate, aproximativ 40 au fost ridicate de proprietari, după ce au fost notificați să își ridice „rablele”.

Începând de joi, agenții de teren din cadrul Poliției Locale vor verifica zonele din oraș unde au fost identificate „epavele“ de pe domeniul public.

De azi, poliţiştii locali vor începe o nouă verificare în zonele unde au identificat, în urmă cu mai bine de două săptămâni, maşini nefuncţionale abandonate pe domeniul public. Ei vor să vadă câţi proprietari au luat în serios notificările primite şi le vor aduce la cunoştinţă că este şi în interesul lor să ia măsuri pentru mutarea maşinilor abandonate de pe domeniul public, pentru a nu risca să plătească amenzi de până la 2.000 de lei“, a spus viceprimarul Laszlo Barabas.

Dacă proprietarii nu vor fi găsiți sau nu vor revendica mașinile abandonate, în termen de 30 de zile, acestea vor fi predate la Remat, iar banii încasaţi vor intra în bugetul local.

Alte articole:   Klaus Iohannis anunță restricții: Sunt necesare măsuri urgente, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă

Lista mașinilor abandonate pe domeniul public  poate fi consultată pe site-ul Primăriei Braşov, www.brasovcity.ro, iar dacă oamenii văd o astfel de maşină, pot sesiza ei înşişi autorităţile, la Poliţia Locală Braşov sau la dispeceratul Primăriei (0268-954).

Pe aceeași temă: http://newsbv.ro/2017/11/03/brasovenii-primaria-brasov-harta-rablelor-abandonate/

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.