FDGR se implică în manifestaţiile pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri

FDGR se implică în manifestaţiile pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri

În perioada 8 – 10 decembrie, s-a desfășurat la Sibiu un congres al tuturor reprezentanților legitimi ai Formului Democrat al Germanilor din România (FDGR), unde s-au discutat o serie de probleme organizatorice și specifice minorității germane din țara noastră.

La inițiativa consilierului local brașovean Arnold Ungar s-a abordat și problema participării FDGR la amplele festivități naționale organizate atât la Brașov, cât și în țară pentru a marca înfăptuirea Marii Uniri de la 1918.

Prin cuvântul președintelului FDGR, dr. Paul-Jürgen Porr, s-a exprimat hotărârea unanim acceptată și votată de plenul formațiunii ca FDGR, în calitate de organizație reprezentativă și legală a minorității germane din România, să susțină, să participe și să încurajeze toate evenimentele organizate în Anul Centenar, dar și să organizeze simpozioane proprii pentru a marca acest eveniment, având în vedere că minoritatea germană a susținut și la Conferința de Pace de la Paris  poziția oficială a Statului Român privind marea Unire din 1918.

Reprezentanții legali ai FDGR susțin și la acest eveniment națiunea română reafirmându-și punctul și sprijinul că România este o țară unită, liberă, așa cum este arătat în primul articol al Constituției României, iar pentru aceștia, ca reprezentanți ai descendenților celor de la 1918, nu înțeleg să aibă o altă poziție decât aceea a înaintașilor lor.

Cine este Paul-Jürgen Porr

Dr. Paul-Jürgen Porr este din martie 2013 președintele Formului Democrat al Germanilor din România. Este de profesie medic primar, specialist în medicină internă și gastroenterologie, absolvent al Institutului de Medicină și Farmacie din Cluj. Între 1985 – 2006 a activat ca medic în cadrul Clinicii Medicale III din Cluj, iar în prezent este șeful Clinicii Medicale I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și din 2006 conferențiar la Facul­tatea de Medicină Victor Papilian din Sibiu.

Cine este Arnold Ungar

Arnold Ungar este de profesie avocat și a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (în perioada 1992 – 1996) şi director juridic şi secretar al Primăriei Braşov (1996 – 2005). Din 2005 este membru al Baroului Braşov, iar din iunie 2016 deține un mandat de consilier local la Brașov din partea FDGR, formațiune din care face parte din anul 2008.

Amplele manifestări care vor avea loc la Brașov în Anul Centenar

 La evenimentele din 4 – 14 mai 2018, prilejuite de Ziua Independenței de Stat și a Centenarului Marii Uniri, ce se vor desfășura în Cristian și la Brașov, au achiesat zeci de asociații ale cadrelor militare în rezervă și retragere, ale cadrelor din Ministerul de Interne dar și ale pensionarilor.

Programul va debuta cu un ceremonial de primire extraordinar al osemintelor Sfinților Martiri și ale Sf. Apostol Andrei, în data de 4 mai, la Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov, urmând ca a doua zi să fie duse la Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou din Cristian într-o procesiune militară.

Pe 9 mai, pe platoul Mănăstirii, se va celebra Ziua Independenței de Stat a României, printr-o mare manifestare populară, dar și un ceremonial religios și militar. De acolo, coloana va merge în Brașov pe la cele mai importante monumente ale spiritualității Neamului Românesc.

Totodată, Academia Română împreună cu Asociațiunea Transilvană Astra și Biserica Ortodoxă au anunțat organizarea cu ocazia acestor zile a unei puternice sesiuni de comunicări științifice, care se va desfășura în incinta bisericii de la Micșunica, unde vor fi depuse osemintele acestor sfinți.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap