blog-logo

Poliţia Locală se alintă: zice că dă amenzi pentru necurăţarea trotuarelor de zăpadă. Se pun şi străzile nedeszăpezite?

Poliţia Locală se alintă: zice că dă amenzi pentru necurăţarea trotuarelor de zăpadă. Se pun  şi străzile nedeszăpezite?

Nu vrei să ajungi la ortopedie? Nimic mai simplu! Curăță zăpada și gheața din fața casei tale! – aceasta este tematica ultimei, dar nu cea din urmă, campanie inițiată și derulată de Poliția Locală Brașov.

„Nu este o știre pentru nimeni că a venit iarna, însă este momentul prielnic să le readucem aminte brașovenilor să își curețe gheața și zăpada din fața imobilelor. Polițiștii locali bat deja din ușă în ușă pentru a le spune locuitorilor orașului că prin menținerea gheții și zăpezii în fața casei sunt puse în pericol viața și integritatea pietonilor și, chiar ei, pot fi clienți ai secției de ortopedie”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Braşov.

Alte articole:   Instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni, până duminică dimineaţă. Pentru mai multe judeţe a fost emis cod portocaliu

Acum, nu putem spune dacă vrednicia poliţiştilor locali merge până la capăt. De exemplu, trotuare nedeszăpezite pe domeniul public. Dar, putem trece şi peste acest mic amănunt. Ce ne facem, soro’, dacă avem străzi întregi pe unde cei de la Primărie fac mătănii să deszăpezească bunul Dumnezeu, la primăvară, că în planurile Primăriei locuitorii din zonă figureză doar la plăţi de taxe şi impozite…

Revenind la subiect, reprezentanții instituțiilor, societăților comerciale, dar și ai asociațiilor de proprietari trebuie să știe că se expun unor amenzi prevăzute în legislația locală, în cazul în care nu curăță trotuarele din proximitatea clădirilor lor. Vorbim despre HCL 149 din 2017 care reglementează situațiile în care pot fi sancționați cei ce nu vor să înțeleagă faptul că acest aspect ține de civilizație și spirit civic.

Alte articole:   Polițiștii caută un bătrân plecat de la un centru de vârstnici

Conform HCL 149/2017 privind Regulamentul de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare și deszăpezire în Municipiul Brașov “Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, instituții publice de pe raza Municipiului Brașov, au următoarele obligații: (art. 107, lit. q) să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc”. Același regulament prevede, pentru persoane fizice amenzi între 500 și 1000 de lei, iar pentru persoane juridice de la 1000 la 2000 de lei.

De asemenea, Poliția Locală Brașov îi sfătuiește pe brașoveni nu doar să își curețe zăpada și gheața din fața casei, ci le recomandă ca, în cazul în care sunt țurțuri pe acoperișul imobilelor, să ia măsurile legale în vederea îndepărtării acestora.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate