blog-logo

A fi părinte este o artă de a răspunde provocărilor copiilor noştri

A fi părinte este o artă de a răspunde provocărilor copiilor noştri

A fi părinte – artă şi provocare este cartea Silviei Souca (psiholog-psihoterapeut adlerian), lansată azi, 13 decembrie, la Librăria Şt. O. Iosif din Braşov.

Autoarea, membră a Federaţiei Române de Psihoterapie şi a Asociaţiei pentru Psihologie şi Psihoterapie Adleriană din România, şi-a prezentat cartea ca fiind una onestă, născută din practică şi cazuri reale şi uşor de utilizat de părinţi.

Ea descrie principiile de care părinţii trebuia să ţină cont când intră în dialog cu copiii lor şi postulează ideea conform căreia nu există părinţi perfecţi, ci doar perfectibili, care îşi doresc să evolueze în această ipostază. De asemenea, cartea prezintă şi motivele ascunse ale schimbărilor comportamentale ale copiilor, respectiv trăsăturile comunicării verbale şi nonverbale cu copii. O atenţie specială este acordată stilului educaţional şi tonului pe care îl utilizează părinţii, deoarece cântăresc mult în relaţia părinte-copil.

Alte articole:   Orașele din România cu cele mai scumpe chirii. Ce prețuri sunt în Brașov?

Autoarea îşi comentează cartea astfel: „Sunt mamă înainte de toate. Ca mulţi dintre voi, în calitate de părinte mi-am pus des întrebarea: Oare este corectă atitudinea pe care o adopt în raport cu copilul meu? Nenumărate îndoieli şi frustrări (iritare, furie, dezamăgire, uneori) pe care le-am avut, m-au determinat să caut răspunsuri la întrebările generate de provocările atitudinale ale băiatului meu. (…) Pe vremea aceea nu aveam informaţiile pe care le am astăzi. Şi totuşi, răspunsurile găsite cu ajutorul cărţilor sau al persoanelor de specialitate m-au ajutat să îmi conturez imaginea de ansamblu pe care o am astăzi: A fi părinte este o artă de a răspunde provocărilor copiilor noştri, cu înţelegere şi maturitate, în calitate de adulţi”.

  • Timea Prosan
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.