Amendamentele aduse la proiectul bugetului de stat de către deputatul Mara Mareş

Amendamentele aduse la proiectul bugetului de stat de către deputatul Mara Mareş

Deputatul PNL de Brașov Mara Mareș a depus mai multe amendamente la legea bugetului de stat pentru anul 2018.

Prioritar, aceasta spune că a solicitat bani pentru toate cele patru obiective arondate domeniului sănătate, și anume 120.000 de lei pentru funcționalizarea acceleratorului de particule privind tratamentele oncologice, aparat ce va fi repartizat Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov de către Ministerul Sănătății. Finanțarea acestui obiectiv de investiții este necesară pentru a nu ajunge în situația în care, deși avem aparatura necesară asigurării unor tratamente oncologice, să nu o putem utiliza din lipsă de fonduri.

De asemenea, a mai solicitat 150.000 de lei pentru „consolidare și reabilitare Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, 417.000 de lei pentru „modernizare, dotare și eficientizare energetică a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie Brașov” și 446.000 de lei pentru „consolidarea, modernizarea și creșterea eficienței energetice a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov”.

Aceste ultime trei obiective sunt importante Brașov întrucât mare parte dintre cheltuieli privesc fie dotarea, fie modernizarea unităților spitalicești, iar în lipsa dotărilor sau în lipsa unor dotări moderne, actul medical este dificil, dacă nu imposibil de realizat.

„Cele patru obiective din sănătate au nevoie, în total, de o alocare de 43.133 mii lei. Dacă în anul 2018 statul ar aloca fiecărui locuitor din județul Brașov suma de 6 lei lunar, timp de 12 luni, ne-am acoperi toate nevoile pe sectorul sănătate. Eu cred că este o sumă rezonabilă, având în vedere că fiecare dintre noi dăm statului, lunar, câteva sute de lei (impozit pe venit, TVA, accize și alte contribuții)”, ne-a declarat Mara Mareș.

Nu în ultimul rând, prioritară este și obținerea finanțării integrale a obiectivului de investiții Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, respectiv suma de 270 de milioane de lei.

„Necesitatea acestei investiții trebuie corelată cu beneficiile aduse orașului nostru de un aeroport internațional operațional: turism, comerț, activități economice și locuri de muncă. Brașovul este un oraș frumos și curat, în care turișii au ce să vadă, iar oamenii de afaceri găsesc oportunități aici. Pentru a crește șansele de a obține finanțarea aeroportului, am solicitat și Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, dar și Ministerului Transporturilor bugetarea acestor cheltuieli”,  a mai precizat deputatul liberal.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   În județul Brașov încă există un focar activ de pestă porcină africană
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.