blog-logo

Braşovul va deveni, în sfârșit, „Oraşul din poveste”

Braşovul va deveni, în sfârșit, „Oraşul din poveste”

Primarul George Scripcaru va aprinde miercuri, 6 decembrie, la ora 17.00, luminițele din bradul de Crăciun şi iluminatul festiv de sărbători.

După aprinderea iluminatului de sărbători, pe scena din Piața Sfatului vor urca cei de la Proconsul și celebra formaţie britanică SMOKIE.

Bradul din Piaţa Sfatului are 28 de metri înălţime, din care 25 deasupra solului, şi este împodobit cu 33.400 de beculeţe şi flashuri luminoase, 98 de modele luminoase şi 800 de metri de beteală. La aceasta se adaugă modelele luminoase de pe stâlpii de iluminat din Piața Sfatului şi cele de pe Casa Sfatului.

La fel de spectaculoase sunt și tavanele luminoase, care în acest an au fost montate pe mai multe străzi pietonale din centrul istoric. Astfel, str. Republicii, Postăvarului, Michael Weiss, Diaconu Coresi, Apolonia Hirscher, cele 3 intrări spre Piața Enescu şi str. Valentin Wagner au fost acoperite cu 30 de kilometri de şiruri luminoase, însemnând aproape 300.000 de beculete şi flashuri

Alte articole:   Evaluare Națională 2021 și Bacalaureat 2021: A fost publicat al doilea set de teste de antrenament

Și străzile din zona centrală (N. Iorga, bulevardul Eroilor, în zona Casa Armatei și Livada Poștei, strada Mureşenilor) sunt împodobite de sărbătoare cu 120 de modele luminoase.

În piaţeta de pe str. Sf. Ioan, tot de astăzi va fi deschis şi patinoarul cu acces gratuit pentru copii. Anul acesta brazi împodobiți, de dimensiuni mai mici decât cel din Piața Sfatului, se vor găsi și în Piața Enescu, piaţeta Sf. Ioan și Piața Unirii.

Tot miercuri va fi deschis Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului, de unde turiștii vor putea cumpăra cadouri şi produse alimentare specifice Crăciunului. O altă zonă de târg de Crăciun va fi la patinoarul din piațeta Sfântul Ioan.

Alte articole:   Grădina Zoologică Brașov trece la programul de vară

Foto: Andrei Paul

Distribuie dacă îți place!
  1. Campanie electorala a Primarului, degeaba.
    Orasul de poveste e un mic fas, s-a trezit , in sfarsit, cam greu somnul si mahmureala domn primar.
    Mergeti la sibiu, Cluj, Bucuresti si invatati ce inseamna Targ de Craciun.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate