VIDEO Răzvan Popa, în plenul Parlamentului European, despre intrarea României în Schengen

VIDEO Răzvan Popa, în plenul Parlamentului European, despre intrarea României în Schengen

Zilele acestea, în plenul Parlamentului European la Bruxelles, Răzvan Popa a luat cuvântul pentru a sublinia din nou importanța ca România să acceadă în spațiul Schengen pentru că a câștigat acest drept.

România a împlinit 10 ani de când a devenit țară membră a Uniunii Europene și își dorește, legitim, un statut cu adevărat egal în raport cu partenerii europeni, inclusiv prin acceptarea în Spațiul Schengen.

„Tocmai de aceea, am fost neplăcut surprins de declarațiile făcute la începutul acestei luni de președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, cu referire la România, declarații prin care a aruncat o urmă de îndoială asupra pregătirii țării mele pentru a adera la Spațiul Schengen. România a făcut importante sacrificii pentru a respecta criteriile de aderare, iar menținerea actualei situații este o nedreptate care se face românilor”, spuen europarlamentarul braşovean.

Declarațiile făcute de către Juncker contrazic în mod clar însăși poziția exprimată în discursul privind starea Uniunii Europene, când președintele Comisiei Europene a susținut cu fermitate că România și Bulgaria merită să fie primite în Spațiul Schengen.

Totodată, aceste mesaje contrazic evaluarile pe care Comisia le-a prezentat constant și care au confirmat faptul că România a îndeplinit criteriile pentru a adera la Spațiul Schegen.

„Astfel de poziții contradictorii nu ridică semne de întrebare doar cu privire la consecvența președintelui Comisiei Europene în raport cu România, ci și cu privire la viziunea despre viitorul proiectului european ca atare. România este o țară care dorește consolidarea acestui proiect și orice astfel de semnal, care sapă în încrederea cetățenilor români în Uniunea Europeană, este total greșit. În 2018, România își va sărbători centenarul și vreau să cred că această ocazie ne va regăsi în postura de stat membru al Spațiului Schengen”, a concluzionat Răzvan Popa.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Încă trei decese provocate de coronavirus. Bilanțul total urcă la 1.219
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.