Braşoveni la Ziua Națională a României, sărbătorită la Pforzheim

Braşoveni la Ziua Națională a României, sărbătorită la Pforzheim

Cei 99 de ani de existență a statului modern Român au fost sărbătoriți anul acesta cu mare fast, cu oaspeți de seamă, la Pforzheim. La eveniment au fost invitate 99 de personalități marcante din Germania și membri ai Societății Romano-Germane Pforzheim, în special din Landul Baden Württemberg și regiunea Pforzheim.

Printre invitați s-au numărat E.S. Ambasadorul României la Berlin, domnul Emil Hurezeanu, primarul general al orașului Pforzheim, Peter Boch, Gunther Krichbaum, membru în Parlamentul German din 2002, dr. Hans Ulrich Rülke, membru în Parlamentul Regional al Landului Baden-Württemberg și Ovidiu Lipan alias Țăndărică, care a venit în calitatea de ambasador turistic și cultural al României.

Invitați la eveniment au fost și membrii Cluburilor Rotary Brașov Burg Transilvania și Pforzheim Schlossberg șimembri ai societății DRG Deutsch-Rumänisch eGesellschaft Pforzheim/Enzkreis. Asociația este condusă de dr. Oana Krichbaum și al cărui membru este și consilierul local brașovean Cristian Macedonschi.

Evenimentul a fost organizat la Pforzheim prin DRG de catre Oana Krichbaum și Cristian Macedonschi, iar printre superlativele serii s-au numărat, pe lângă degustarea de vinuri ale Cramei Oprișor, momentul artistic susținut de naista brașoveană Georgia Gulea. Ea a interpretat extraordinar la nai, nu numai ImnulRomâniei, ci și alte piese românești care i-au încântat pe toți cei prezenți. Au fost intonate la eveniment și imnurile Republicii Federale Germania și al Uniunii Europene.

Alte articole:   ÎN DIRECT Semnarea unor noi contracte pentru etapa a III-a la Aeroport

Consilierul Cristian Macedonschi a făcut o prezentare succintă a Brașovului, în special turistică, prin intermediul bannerelor  și pringhidul turistic în limba germană Best of Transilvania și a lansat către toți participanții invitația de a veni anul viitor la Brașov, cu ocazia împlinirii celor 10 ani de Oktoberfest Brașov.

Comunitatea româneasca din Germania, și în special cea din Pforzheim, este foarte bine văzută și apreciată, mai ales pentru faptul că este reprezentată de oameni de calitate, care sunt adevărați ambasadori ai țării noastre și care construiesc „poduri” între Germania și România.

 

Sâmbătă seara, delegația r omână a fost invitată  la evenimentul de crăciun al Clubului Rotary Pforzheim ,la care maestrul Ovidiu Lipan a susținut un recital la pian, apreciat de toți cei prezenți și a primit aplauze la scenă deschisă.

„Am fost impresionat de primirea călduroasă atât a nemților, cât și a românilor din Pforzheim. Schimbarea imaginii României în străinătate este extrem de importantă, iar o contrabalansare culturală este una din soluțiile viabile. Avem nevoie de o Românie democratică într-o Europă puternică. Este pornirea la un drum nou al României prin gândire, comportament, educație și implicare”, a concluzionat maestrul Lipan.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap