blog-logo

Doliu în fotbalul brașovean. S-a stins Valer Șulea

Doliu în fotbalul brașovean. S-a stins Valer Șulea

Duminică noaptea, în jurul orei 2, pe patul Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie, ne-a părăsit unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din toate timpurile ai „stegarilor”, Valer Șulea.

Născut în 9.02.1957, la Braşov, „Valerică”, „Vali” sau „Pufăilă”, cum îi spuneau coechipierii, prietenii și cunoscuții, a jucat la Steagu’ între 1975-1984 şi 1986-1988, dar și pentru Politehnica Timișoara (1984-1986), în prima ligă. A mai evoluat și în eșalonul secund, pentru echipele FC Brașov, ICIM Brașov, CSU Brașov și Carpați Brașov.

A „bifat” 279 de meciuri (140 în Liga 1; 127 în Liga a 2-a; 12 în Cupa României), a marcat 43 de goluri (15 în Liga 1; 25 în Liga a 2-a; 3 în Cupa României). Era membru în corpul de observatori al LPF.

Alte articole:   Comisia Europeană: Slujbele de Crăciun, urmărite online sau la televizor

Specialistul „stegarilor” la penalty

„Mulţi dintre copiii Braşovului, care băteau mingea pe străzile oraşului, au crescut în oamenii care duminică dimineaţa de la 11, vreme de 5 ani de zile la rând, au bătut mingea pe gazonul impecabil al «Tineretului», pentru readucerea Steagului în prima ligă. Valer Şulea a fost unul dintre aceşti copii. A atins suta de meciuri în tricoul Steagului, în Divizia B, şi a devenit, cu timpul, specialistul echipei în loviturile de la 11 metri, neratând nici un penalty, până în ziua de 27 iunie 1979. Atunci, fatidicul a lovit şi Valerică şutează pe lângă poarta Stelei, în semifinala de Cupă. Peste aproape zece ani, Şulea revine şi califică Steagul, pentru a 5-a oară în semifinalele Cupei, transformând în minutul 98 al prelungirilor penalty-ul cu FC Argeş”, scria lastegaru.ro, în 2013, într-un articol dedicat mijlocașilor de la FC Brașov.

Alte articole:   Brașovean prins la furat în magazin

ULTIMA ORĂ Ioan Mandoca, prieten și fost coleg cu regretatul Valer Șulea, pe Facebook: „Mâine, 4 decembrie, de la ora 18, la cimitirul cu biserică din spate la Micșunica (pe ocolitoare), va avea loc priveghiul pentru Marele Fotbalist Stegar, Valer Șulea. Înmormântarea va fi marți, de la ora 12. Prezența fotbaliștilor stegari, a suporterilor stegari, a prietenilor și a oamenilor care vor să-și ia rămas bun de la el este binevenită și așteptată de familie și de noi, cei care am fost atâta timp împreună. Dumnezeu să îl odihnească în pace, condoleanțe familiei!”.

Distribuie dacă îți place!
 1. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

  Reply
 2. Dumnezeu sa-l ierte!Sincere condoleante familiei!

  Reply
 3. D’zeu să-l ierte !

  Reply
 4. Rămas bun , Valer !

  Reply
 5. Dumnezeu să-l odihnească.

  Reply
 6. Odihnă veșnică Valer!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.