Sute de brașoveni au sărbătorit Ziua Națională a României, în Piața Sfatului și Piața Unirii

Sute de brașoveni au sărbătorit Ziua Națională a României, în Piața Sfatului și Piața Unirii

Câteva sute de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi turişti s-au adunat vineri, pe o vreme rece şi ploioasă, pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Naţionale, în Piața Sfatului și Piața Unirii.

În Piaţa Sfatului, după intonarea Imnului de Stat al României, un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Brașovului, pr. Dănuț Gheorghe Benga, a oficiat un scurt Te Deum.

A urmat, parada a opt plutoane formate din militari de la Brigada 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, militari ai Academiei de Aviaţie ”Henri Coandă”, jandarmi, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, timp în care aeronave de tipul AN2 ale filialei Braşov a Aeroclubului României au survolat Piaţa Sfatului.

Apoi, brașovenii și numeroși turiști s-au prins în hora Unirii Mari.

Hora Junilor, în Piaţa Unirii

Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României s-au desfăşurat şi în Piaţa Unirii, unde au fost prezente toate cele şapte grupuri de Juni, purtând cu mândrie costumele lor pitoreşti tradiţionale.

După slujba religioasă la care au luat parte preoţi de la Biserica ”Sf. Nicolae” din Scheii Braşovului, au urmat scurte alocuţiuni din partea autorităţilor locale şi depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul ostaşului necunoscut.

La final, junii, împreună cu brașovenii și turiștii prezenți, s-au prins într-o mare Horă a Junilor.

Alte articole:   Anunț important din partea reprezentanților RATBV

Petrecerea a continuat cu un spectacol folcloric susţinut de ansambluri profesioniste şi solişti de muzică populară din judeţul Braşov, pe scena amplasată în Piaţa Unirii.

Foto: coronapress.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Festivitatile au fost interesante si faine.
    Ce au putut vedea brasovenii si miile de turisti dupa festivitati in centru??! numic, chisocuri inchise, un brad si mai nimic, nici o animatie, nimic pt copii, NImic, rusine primarului Scripcar, si numele e in contrazicere cu ce face,

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.