Tatăl deputatei Mara Mareş a aruncat în aer PNL Făgăraş

Tatăl deputatei Mara Mareş a aruncat în aer PNL Făgăraş

Am spus în ultima şedință a Consiliului Local, din seara de 29 noiembrie 2017, că nimeni, de la președintele României, la ultimul păstor, nu e de neînocuit.

În politică, vine un moment în care se ciocnesc trei dimensiuni: valorile morale, normele legale și interesele. Atunci apare compromisul.

Interesul dlui Mareș de a ne exclude din PNL a avut ca rezultat emiterea Ordinului Prefectului de încetare a mandatelor de consilier local, pentru mine și pentru doamna dr. Carla Motoc.

Cu toate acestea, legislația confuză cere Consiliului Local să ia act de încetarea mandatelor, punând în cumpănă oamenii care fac parte din legislativul orașului. Și, surprinzător pentru mine, Consiliul Local a votat pentru păstrarea mandatelor și împotriva încetării calității de consilier. Le mulțumesc că ne-au apărat în fața intereselor. Le mulțumesc consilierilor pentru care valorile morale și demnitatea sunt primordiale.

Am decis totuși să demisionăm, atât eu, cât și dna Carla Motoc. Nu am dorit să înceapă sarabanda contestațiilor, proceselor și amenințărilor.  Nu am dorit mila partidului sau a Consiliului Local. Am ales să păstrăm onoarea și demnitatea. Printre valorile liberalilor, demnitatea rămâne la loc de frunte. Nădăjduiesc că plecarea lui Mircea Ionescu Quintus din această lume și venirea PDL-ului în PNL nu vor reuși să dilueze până la capăt esența principiilor liberale.

Alte articole:   Motociclete SMURD pentru ISU Brașov. Sunt dotate cu defribilator, oxigen şi trusă de resuscitare

Nu am demisionat pur și simplu, așa cum s-au grăbit să scrie unele ziare, imediat după ședință. Nu. Am demisionat după ce s-a ajuns într-un blocaj. Am demisionat când, la cererea PNL și în baza Ordinului Prefectului, majoritatea Consiliului Local a votat împotriva excluderii și pentru păstrarea mandatelor. Le-am fi putut păstra. Dar am ales să păstrăm onoarea. Vorba unui sfânt părinte: „când întâlneşti un om rău, încearcă să fii tu bun. Ca să nu fie doi oameni răi pe pământ”.

Demnitatea a triumfat și în inimile colegilor Constantin Gabor și Remus Mogoș. În semn de solidaritate, cu mine și dna Motoc, oamenii aceștia au demisionat la rândul lor, atât din PNL, cât și din Consiliul Local.

Le mulțumesc pentru gest. Mi-au amintit de sloganul din campanie: Împreună. La bine, și la greu! Pentru Făgăraș.

Le mulțumesc de asemenea celor 2.225 de oameni care ne-au încredințat mandatele în vara lui 2016. Ei erau singurii care ar fi avut căderea morală să pună la îndoială dreptul de a ne păstra, sau nu, mandatele. Nu dl Mareș. Nu dl Mareș.

Latura umană sper să învingă, totuși, cândva. Privirea în ochi și strângerea sinceră de mână aș prefera să rămână la loc de cinste, între noi, oamenii. La umbra judecății lui Dumnezeu. Sunt încă multe pietre pe jos. Și mulți pretendenți să le arunce.

Alte articole:   Cupa „Jandarmeria montană la înălțime!”

Spiritul liberal începe să pălească. La Făgăraș și, pe ici, pe colo, în întraga țară.

Prin alte locuri, oamenii rămân oameni. La bine, și la greu.

Doamne ajută!

Și, în spiritul Zilei Naționale, aș spune că bună ar fi unitatea, în locul dezbinării. Ani buni vă doresc, dvs, celor ce ați avut răbdare şi mi-ați înțeles vorbele.

 • Cu sinceritate și drag,
 • Sorin Mănduc.
Distribuie dacă îți place!
Loading...
 1. Stimate Domnule Fost Primar Sorin-Constantin MANDUC,

  Va scriu cateva randuri, aici, pe pagina newsbv.ro, in calitate de simplu cetatean al municipiului Fagaras. Observ cu tristete ca nu va indemnati sa cititi materialul pe care vi l-am dedicat deunazi, ca urmare a publicarii scrisorii de adio de acum o saptamana. Cel putin asa mi s-a parut, dar dvs. insistati sa dati noi sensuri expresiei „adio”.
  Pana si mie mi s-a facut rusine si m-am dus degraba sa ma verific de nu cumva sunt membru prin vreun partid, sa-mi platesc cotizatia.
  Si de ce nu ati ramas, pana la urma? Ca, doar „vrerea poporului” v-a promovat pe pozitiile de consilieri. Ati plecat toti 4 ca sa incepeti de pe acum campanie electorala?
  Ati venit pe strada Titu Pertia si nici nu ne-ati tinut de vorba cand se faceau plombarile. Va spun eu de ce: erati prea infatuat, impertinent, fals-ocupat, lipsit de tact si obosit de prea multe mandate.
  Cu ocazia excluderii ati primit un bine-meritat sut si un branci pe trepte. La una dintre sedintele de consiliu local, eram in sala, cand ati iesit sa-l sunati pe dl deputat Daniel ZAMFIR, sa-i spuneti, ce? Ca si pe „frăţică” Daniel il mai intereseaza Fagarasul fix cat il doare si pe „Bebe”.
  Degeaba va creionati discursuri academice, sunteti o veriga slaba a unui lant ruginit. V-a condus Cancescu ani de zile, v-ati impartit „zone de interes” cu fostul vice-primar Cirje, ca in final, sa faceti o „bulgareasca” cu despartirea inainte de campania electorala din 2016 care a iesit o „romaneasca” maidaneza.
  Este lesne de inteles de unde ati „muscat” alea 2mii de voturi: la sfatu’ popular, de bine de rau, aveati cativa adepti care au inteles ca votul pentru Manduc le asigura relaxarea din timpul serviciului – de care, apropo, unii mai beneficiaza si in zilele lu Sucaciu, asta de-a venit pe calul alb din Dragus – mai sunt cei de pe la spitalul Dr. Aurel Tulbure, Fagaras, unde nu vreti sa stiti cum se faceau angajarile pe vremea mandatului dlui Ghetea [sau stiti?], mai era ceva caimac si pe la Salco, unde nent’o Marean a reusit performanta de a obtine un contract deosebit de individualizat de munca – mai lipsea sa mentionati la obiectul contractului „pana ce moartea ne va desparti”, pe ADP nu e cazul, erau promise pe caiet lu’ Cata si in final, cadre didactice, poate colegi, popi si alti sustinatori incetosati.
  Fiecare final este un bun inceput pentru altceva. Dar, sa ne gandim putin: ce altceva puteti face dvs., in afara de plansu’ de mila? Incercati un job in privat un post de ceva, undeva, 2 ore pe zi. Luati exemplul dlui Barbuti, duceti-va la gara, daca nu.
  Cel putin acum, la final de final de mandat, de orice mandat, dati-ne un exemplu! Fiti omu’ care pleaca dintr-o primarie, de la stat, la privat si ne arata ca se poate, ca exista viata dupa administratie locala.
  Incetati sa-i mai numarati… cartofii lu’ Nelu Mares, este oricum taticul anului: fica’sa e presedinta TNL si, in cazul in care ati uitat, este in Parlamentul Romaniei.
  Ea este PNL Fagaras, restul e fumigena.

  Succes! … incercati independent, pe un cal alb, s-ar putea sa va stea repede. 😉

  Reply
 2. Zice „unchiu’ ” că: „În politică, vine un moment în care se ciocnesc trei dimensiuni: valorile morale, normele legale și interesele. Atunci apare compromisul”. Nu cumva se „ciocnesc trei principii”? Rog specialistii in virgule si semantica sa ma lumineze, chiar sunt curios cum suna mai bine. Merci.

  Reply
 3. Cetatean de Fagaras 3 decembrie 2017, 10:50 AM

  Mi-am udat batista , stergandu-mi voma la acest discurs. Hai sa ne plangem de mila si sa facem pe lupii moralisti. Dvs dom’le fost primar , de ce ridicati piatra discursului patetic, sa faceti valuri ? Ati uitat de anii in care ne-ati sfidat total? Anii in care ati facut angajari la primarie intr-o veselie si pe parale grele impreuna cu vicele si ” d-na secretara ” ( care numai d-na nu este , dar ma abtin ). O angajare incepea de la 3000 de Euro si crestea in functie de post … Ati uitat cum va credeati jupanul Fagarasului impreuna cu Carje si celalalt aghiotant a lui Cancescu, sluga aia de Grapa cu care erati in conflict de interese personale … pe care le si specificati in discursul lacrimogen?

  Foarte bun comentariul domnului Grovu.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.