blog-logo

Încep controalele de sărbători, pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei

Încep controalele de sărbători, pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei

Colegiul Prefectural al Judeţului Braşov a decis constituirea unui Comandament Judeţean pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2017 şi a unei comisii mixte destinate combaterii  faptelor ilegale în legătură lemnul şi cu pomii de Crăciun.

Colegiul Prefectural Brașov a decis constituirea Comandamentului Judeţean pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei, în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2017.

Astfel, în perioada 4 decembrie 2017- 5 ianuarie 2018, echipe mixte din cadrul comandamentului, vor face controale  în toate unitățile de compercializare a produselor alimentare, de la piețele agroalimentare, la magazinele de specialitate.

De asemenea, controlul va viza și unitățile de alimentație publică. Vor fi verificate, cu precădere, termenul de valabilitate a alimentelor, modul de ambalare și comercializare.

Alte articole:   Cîmpeanu: Tezele pe semestrul I se vor da în primele două săptămâni din ianuarie 2022

Comandamentul este coordonat de Instituția Prefectului, iar Direcția Sanitar Veterinară Brașov va avea un rol determinant, notează Coronapress.

Direcția Sanitar Veterinară Brașov face un apel la consumatori să se aprovizioneze și să consume alimente numai din locuri autorizate, special amenajate, pentru a evita orice risc de îmbolnăvire.

Totodată, a fost aprobată și formarea unei comisii mixte pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul, prelucrarea, comercializarea materialelor lemnoase şi a pomilor de Crăciun.

Această comisie, care va patrula în zonele forestiere, este coordonată de Garda Foresitieră, care colaborează cu poliția și jandarmeria.

Foto: Reporter NTV

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.