blog-logo

Olimpia a pierdut partida cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Olimpia a pierdut partida cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a învins pe Olimpia Brașov la o diferență de 8 puncte. Scorul final a fost de 78-70 (24-22, 16-21, 25-15, 13-12).
De la ACS Sepsi SIC s-au remarcat Tyaunna Marshall cu 19 puncte și Annemarie Godri-Părău cu 17 puncte.
Din partea olimpicelor s-au remarcat Aliyyah Handford cu 20 de puncte, Biljana Pesovic cu 18 puncte și Portia Durrett cu 12 puncte.
Dan Calancea a apelat la doar 7 jucătoare, folosind o rotație de 6 după ce nu a trebuit să mai țină tânăra sub 22 de ani în teren. Irimia, Moraru și Brezoi sunt accidentate. A reapărut Durrett, care a absentat la meciul din CEWL. Zoran Mikes a folosit 10 jucătoare cel puțin 10 minute.
Ambele echipe veneau după meciuri europene. Olimpia a jucat miercuri cu Zabiny Brno în Liga Europei Centrale. Sepsi a jucat joi în Turcia, cu Hatay BB, în Eurocup. Amândouă formațiile vor juca și la mijlocul săptămânii viitoare în competițiile europene, iar covăsnencele pot obține calificarea în faza următoare dacă înving pe Piestanske Cajky.

Alte articole:   Admitere liceu 2022. Completarea fișelor cu opțiuni începe astăzi   

Dan Calancea a început partida din etapa a 7-a cu Handford, Pesovic, Dumitrache, Al Ash Hab și Higgins. Zoran Mikes le-a trimis în 5-ul de start pe Webb, Kress, Marshall, Godri-Părău și Neagu. Cele două tinere, Al Ash Hab și Neagu, au jucat fix cele 10 minute cerute de regulament. La jumătatea primului sfert conduceau oaspetele cu un ecart de trei puncte, pentru ca la prima pauză scorul să fie 22-24. Și în sfertul secund s-a menținut echilibrul. Au fost momente când presingul alb-verzilor le-a pus probleme gazdelor, care au și pierdut o repunere de sub propriul coș, cu pasă direct afară. Handford a reușit două steal-uri în câteva secunde și a dus Olimpia Brașov în avantaj la jumătatea partidei, scor 43-40.

Alte articole:   Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în vizită de lucru în județul Brașov 

În sfertul trei oaspetele au reușit un run de 9 puncte și scorul devenea 47-55. Au fost și câteva întreruperi, cu proteste
la deciziile arbitrilor. Înaintea ultimei pauze s-a înregistrat și cel mai mare ecart din acest meci, 9 puncte în favoarea
campioanei en-titre, la 54-63. Scorul după trei sferturi a fost 58-65. Brașovencele au reușit câteva contre și s-au
apropiat la șase lungimi, dar Handford a ratat un lay-up, iar Sepsi s-a distanțat la 8 puncte în penultimul minut. S-a
încheiat 70-78.

Covăsnencele au făcut diferența cu cele 8 reușite de la distanță, față de 2 ale gazdelor. Brașovencele au avut o reușită în plus din interiorul semicercului și cu 8 libere mai mult transformate (16-8). Gazdele au pierdut cu 6 mingi în plus, ceea ce s-a văzut la punctele înscrise după turnover-uri, 13-21. Olimpia a stat mai bine la reușitele după recuperări ofensive, având 8 puncte în plus. Sepsi a condus aproape 32 de minute, în timp ce brașovencele s-au aflat în față 4:39 minute.

Alte articole:   MAE: O româncă a fost ucisă de un rechin în Marea Roșie din Egipt

26 de puncte au marcat jucătoarele venite de pe banca oaspetelor, în timp ce la Olimpia au contribuit cu 14 puncte.
Aliyyah Handford a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte. Kristina Higgins a încheiat în double-double pentru gazde cu 11 puncte și 13 recuperări. De la Olimpia au mai marcat: Pesovic 19 puncte (plus 5 recuperări și 6 pase decisive), Durrett 12 puncte (8 recuperări) și Kazlauskaite 2 puncte.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.