blog-logo

Nouă cazuri de rujeolă confirmate, la Brașov, în ultima săptămână

Nouă cazuri de rujeolă confirmate, la Brașov, în ultima săptămână

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în perioada 20 – 24 noiembrie, au fost raportate încă 46 de cazuri noi de rujeolă, în şapte judeţe.

În perioada menționată, pe teritoriul județului Brașov au fost confirmate nouă cazuri de rujeolă.

Cele mai multe, respectiv 12, s-au înregistrat în Bucureşti, câte şapte în Călăraşi, Ialomiţa şi Mureş şi câte două în Bacău şi Galaţi.

De la debutul epidemiei, cu cele 9 cazuri înregistrate în ultima săptămână, în judeţul Braşov au fost înregistrate 801 cazuri.

Ca o măsură de prevenție și de ținere sub control a epidemiei de rujeoală, în municipiul Săcele s-a deschis un centru de vaccinare în cartierul Gârcini, unde s-au înregistrat, până în prezent, 180 de cazuri de rujeolă.

Alte articole:   Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în vizită de lucru în județul Brașov 

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 24 noiembrie a ajuns la 9.946. Dintre acestea, 9.538 de cazuri au apărut la persoane care nu au fost vaccinate nici măcar cu o doză de vaccin, cele mai multe provenind din grupa de vârstă 1-4 ani.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.