blog-logo

Sala Studio a Teatrului Sică Alexandrescu va purta numele regretatei Stela Popescu

Sala Studio a Teatrului Sică Alexandrescu va purta numele regretatei Stela Popescu

„Ne exprimăm regretul pentru trecerea în nefiinţă a uneia dintre cele mai mari actriţe ale scenei româneşti, doamna Stela Popescu, cetăţean de onoare al municipiului Braşov. Pentru a-i cinsti memoria şi ca semn de recunoaştere pentru modul în care, de-a lungul anilor, a evocat Braşovul, oraşul său de adopţie, am propus conducerii Teatrului Sică Alexandrescu ca Sala Studio să poarte numele marii actriţe. Totodată, săptămâna viitoare, Cinemateca Patria va difuza, in memoriam, filme având-o ca protagonistă pe Stela Popescu”, a anunțat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Stela Popescu a devenit Cetăţean de Onoare al Municipiului Braşov în anul 2015 prin H.C.L. nr. 398/23.07.2015, ca semn de recunoaştere pentru întreaga activitate, iar în luna mai a acestui an i-a fost înmânată diploma de cetăţean de onoare.

Alte articole:   Marius Dunca: Avem Guvern pentru români și România!

Este născută în Basarabia. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial s-a mutat cu mama ei la Braşov. A urmat cursurile Liceului Principesa Elena (actualul Colegiu Naţional Unirea). După absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică s-a reîntors la Braşov şi a debutat pe scena Teatrului Sică Alexandrescu, unde a jucat câţiva ani.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate