Pufuleții și gustărelele, mâncăruri periculoase pentru pentru animalele de la Zoo Brașov

Pufuleții și gustărelele, mâncăruri periculoase pentru pentru animalele de la Zoo Brașov

Deși nu au voie să hrăneasca animalele și sunt avertizați prin diverse indicatoare, vizitatorii Grădinii Zoologice Brașov nu țin cont de reguli.

Potrivit reprezentanților Parcului Zoologic, din această cauză, au existat chiar cazuri de decese, la păsări de baltă, în urma intoxicaţiei cu sarea din pufuleţi şi popcorn.

Nu doar păsările sunt în pericol dacă sunt hrănite de vizitatori, ci toate animalele pot avea nevoie de îngrijiri speciale în acest caz.

„Pe termen mai scurt sau mai lung (în funcţie de situaţie), (n.r. produsele alimentare oferite) au efecte negative grave asupra animalelor pe care credeţi că le îngrijiţi. I-am rugat pe câţiva vizitatori (din cei cam prea mulţi, din păcate) care hrăneau animalele deoarece considerau că sunt subnutrite să ne spună care e greutatea pe care animalul ar trebui să o aibă şi pe baza căror criterii au estimat numărul de kilograme al acestuia. Nu am reuşit să obţinem răspunsuri corecte. Niciodată. Oricât de greu v-ar veni să credeţi, avem personal (biologi, medic veterinar, tehnician veterinar etc.) care este, atât teoretic, cât şi practic, mai în măsură să decidă dacă vreunul dintre animalele din colecţie necesită mai multă hrană. Sau mai puţină, de ce nu? Fiecare animal are o dietă proprie, calculată atât cantitativ, cât şi calitativ, pentru necesităţile nutriţionale ale speciei. Dezechilibrarea acestei diete – prin hrana suplimentară primită de la voi – îi dăunează uneori la extrem; ceea ce îi daţi voi să mănânce este în 90% din cazuri total inadecvat: popcorn, pufuleţi, resturi de pâine, biscuiţi, uneori ciocolată sau resturi de sandvişuri”, au explicat reprezentanții ZOO Brașov, citați de MyTex.

Chiar dacă unele animale sunt în stare să mănânce aproape tot ceea ce primesc, indiferent de cantitate, există riscul să aibă efecte toxice, inclusiv mortale, deoarece produsele amintite nu se găsesc în natură.

Alte articole:   Primăria Brașov a câștigat procesul cu constructorul țepar de la Informatică

Tocmai de aceea, reprezentații Zoo Brașov fac apel la vizitatori să nu hrănească animalele, dar și pentru a nu le domestici.

„Animalele din zoo nu sunt domesticite şi nu avem intenţia să le facem «human friendly». Ele nu există aici pentru a se socializa cu ele, ci pentru a vedea şi învăţa câte ceva despre nişte animale sălbatice care pot fi urmărite în medii cât mai apropiate de cele naturale. Implicit, ne dorim ca şi comportamentul animalelor să fie cât mai natural posibil, ori faptul că, fără să vreţi, le învăţaţi să vină la garduri şi să cerşească mâncare este exact opusul intenţiei noastre”, au explicat aceștia, pentru MyTex.

Singurele situaţii în care vizitatorilor li se permite să hrănească anumite animale sunt cele în care hrănirea se face cu hrană specială, sub supravegherea unui îngrijitor, în anumite intervale orare sau o combinaţie a acestor condiţii.

Alte articole:   VIDEO 20 de stații noi de încărcare destinate mașinilor electrice, până la sfârșitul anului, în municipiul Brașov

Foto: blog.ovidiuav.com

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate