Criză de trombocite la Centrul de Transfuzii Sanguine Braşov

Criză de trombocite la Centrul de Transfuzii Sanguine Braşov

În această perioadă, Centrul de Transfuzii Sanguine Braşov se confruntă cu o criză de trombocite, care îi afectează în special pe bolnavii oncologici şi cei care suferă de boli ale sângelui.

Din această cauză, Asociaţia Studenţilor Medicinişti Braşoveni vine din nou în ajutorul Centrului de Transfuzie Sanguină Braşov prin organizarea unei campanii de donare de sânge, în perioada 20-24 noiembrie 2017.

Potrivit directorului Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Brașov, Laurenția Florea, cererea pentru trombocite este enormă, mai ales pentru bolnavii oncologici şi hematologici și din cauză că acestea au o valabilitate foarte mică, de cinci zile.

Braşovenii care doresc să devină donatori trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani, să aibă o greutate de minim 50 de kilograme, să nu fie hipertensivi sau să nu fi avut hepatită cronică, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă sau boli de piele.

Donatorul primeşte o zi liberă de la muncă, o reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun pe o lună şi tichete de masă în valoare de aproape 70 de lei.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Concluziile autopsiei în cazul celor doi bebeluși din Apața
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.