blog-logo

Amenzi pentru șoferi, dar și pentru pietoni. Peste 80 de pietoni amendați într-o zi

Amenzi pentru șoferi, dar și pentru pietoni. Peste 80 de pietoni amendați într-o zi

Polițiștii rutieri din județul Brașov au desfășurat, miercuri, o nouă acțiune de prevenire a accidentelor produse pe fondul abaterilor săvârșite de pietoni. Activitățile au vizat, cu precădere, combaterea încălcării normelor rutiere de către pietoni, atât în mediul urban cât și în cel rural.

O atenţie deosebită a fost acordată zonelor cu potenţial de risc rutier, precum şi celor în care au fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul acestor abateri.

Potrivit purtătorului de cuvânt a Poliției Județene Brașov, Gabriela Dinu, dintre cele 158 de sancțiuni contravenționale aplicate pe parcursul activităților, 83 au fost aplicate pietonilor pentru abateri precum traversarea neregulamentară și deplasarea neregulamentară pe carosabil.

Alte articole:   Primăria Săcele scoate la licitație locurile de parcare neocupate 

Poliţiştii continuă acţiunile pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea evenimentelor negative în trafic şi în perioada următoare.

Nici șoferii nu au scăpat nesancționați

Numai în primele două săptămâni ale lunii noiembrie, poliţiştii locali au emis aproape 900 de amenzi, în valoare de peste 200.000 de lei, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov, Anca Lăutaru.

De la începutul anului, rutieriştii de la Locală, au dat peste 5.000 de amenzi şoferilor certaţi cu regulile de circulaţie, în ceea ce priveşte regimul parcărilor, opririlor sau staţionărilor. Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 800.000 de lei.

Cele mai multe amenzi, peste 2700, în valoare totală pe peste 440.000 de lei au fost pentru staţionare sau oprire în locuri interzise.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.