Cum să comanzi online în siguranță de Black Friday 2017. Recomandările poliţiştilor

Cum să comanzi online în siguranță de Black Friday 2017. Recomandările poliţiştilor

Pentru a nu fi victimele unor posibile înşelăciuni online, Poliţia Română are câteva recomandări, având în vedere că din 17 noiembrie încep reducerile de Black Friday.

Poliţiştii recomandă cumpărăturile din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoşti sau pe care le-ai mai folosit. De asemenea, trebuie verificat rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerţ online.

Iată alte recomandări ale polițiștilor:

  • Introdu adresa site-ului pe care intenţionezi să efectuezi plata şi nu da click pe link-uri primite pe mail. În unele situaţii, aceste link-uri te pot direcţiona către site-uri false, care imită perfect site-urile comercianţilor.
  • Asigură-te că transferul informaţiilor se face în mod securizat.
  • Verifică existenţa simbolului de tip lacăt în bara URL şi foloseşte un protocol HTTPS sau SSL atunci când navighezi pe internet.
  • Înainte de a introduce datele cardului bancar, asigură-te că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un lacăţel care va indica faptul că respectivul site este securizat, iar adresa site-ului va incepe cu HTTPS.
  • Evită să faci cumpărături pe site-uri care nu folosesc un serviciu de tip full authentification (Verified by Visa / MasterCard Secure Code). Nu trimite datele cardului prin e-mailuri necriptate.
Alte articole:   Armonii estivale cu Filarmonica Brașov

Totodată, este important să deţii un sistem de operare actualizat şi un antivirus, de asemenea actualizat, iar firewall-ul să fie activat.

Există programe informatice care pot înregistra caracterele tastate şi astfel datele cardului bancar precum şi alte date de identificare sau autentificare pot ajunge în posesia unor persoane neautorizate, notează Mediafax.

Poliţiştii mai recomandă folosirea cardurilor de credit atunci când cumperi online pentru că au politici stricte în ceea ce priveşte siguranţa clienţilor, iar dacă nu primeşti ce ai comandat, emitentul cardului iţi va returna banii.

Foto: noutati-tehnologie.com

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate