blog-logo

De data asta ați înfrânt, domnilor susținători ai amendamentului „regional”!

De data asta ați înfrânt, domnilor susținători ai amendamentului „regional”!

Ziceți pe toate căile că e mai bine ca Noul Spital Clinic de Urgență să se numească și Regional. Dar singurul argument pe care îl aduceți în favoarea acestei aserțiuni este acela al unei finanțări „mai favorabile”. Asta însemnând că se ia de la toată lumea câte ceva: și de la municipiu, și de la județ, și de la minister, și ceva împrumuturi de-pe-la-te-miri-cine, mai mult sau mai puțin garantate de stat. Prilej perfect pentru construirea Noului Spital de către firme de casă, care nu au mai construit „never-ever” un spital modern. Pe baza unor studii de fezabilitate având aceeași origine, pe principiul „eu centrez, tu dai cu capul, el marchează!”
Nimeni nu vrea să înțeleagă că noțiunea de „Regional” a fost înfiptă ca o pană de lemn în trunchiul Noului Spital Clinic de Urgență Brașov, cu scopul de a intoduce în acest proiect un intermediar: Ministerul Sănătății. Acesta, reprezentat de funcționari prăfuiți care nu au știința construirii de spitale moderne, va fi un factor toxic în procesul de ridicare nu numai a spitalului brașovean, ci și a oricărui alt spital asemănător.

Alte articole:   Premierul Cîțu a revocat ordinul Ministerului Sănătății cu noile criterii de carantinare a localităților

Nimeni nu vrea să înțeleagă că pentru ca un spital regional să fie edificat, Ministerul Sănătății și-a stabilit rolul de decizie supremă, față de care comunitatea nu mai are nicio putere!
Cum? Simplu! A cerut și a obținut drepturi depline asupra terenurilor pe care se construiesc aceste spitale.
Războinicul senator Orțan, propovăduitorul „amendamentului Regional” are senzația falsă că terenul intră în proprietatea Municipiului Brașov.
Dar după aceea? Pentru că modelul este ALTUL! Priviți-l!
Priviți cum terenul identificat trece din proprietatea comunității în proprietatea statului român și în administrarea Ministerului Sănătății!

1. Craiova:
Ministerul Sănătății va primi alt teren pentru a demara proiectul de construire a Spitalului Regional Craiova, pentru care există deja 50 de milioane de euro de la Uniunea Europeană. Noul teren, care are 18 hectare și aparține tot Ministerului Apărării Naționale, ar urma să fie trecut la Ministerul Sănătății printr-o altă hotărâre de guvern.( http://www.gds.ro/…/spitalul-regional-craiova-se-muta-pest…/)

Alte articole:   Expoziția LUMINĂ DIN LUMINĂ - Sărbătoarea Paștelui la românii din satele județului Brașov la CASTELUL BRAN

2. Iași: Un nou pas privind construcția Spitalului Regional de Urgență de la Iaşi a fost făcut ieri. În cadrul sedinței de Guvern, șefii Executivului de la Palatul Victoria au aprobat ca Ministerul Sănătății să preia un teren de 120.000 de metri pătrați din zona Moara de Vânt în scopul construirii unității medicale.
Terenul, aflat în domeniul public al municipiului Iasi, a trecut în domeniul public al statului român în noiembrie 2016 printr-o hotarâre a Consiliului Local Iasi. (http://www.ziare.com/…/pas-important-in-construirea-spitalu…)

3. Cluj: Consiliul Județean a derulat o procedură laborioasă prin intermediul căreia a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului…Totodată, a adoptat hotărârea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al Statului Român. Ulterior, Consiliul Județean a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.(http://turdanews.net/…/51267-consiliul-judetean-a-predat-mi…)

Alte articole:   FOTO Andreea Moldovan, așteptată cu flori, în această dimineață, în fața Spitalului de Boli Infecțioase Brașov

În aceste condiții, cine se va mai încumeta să fie „stăpânul inelului”? Municipiul? Județul? Regiunea? Ministerul? Guvernul?
Și uite așa vom ajunge cu copilul nemoșit, deși înconjurat de mai multe moașe!

Felicitări, domnilor! Ați găsit calea perfectă pentru a-i face pe alții să-și frece cu satisfacție nedisimulată mâinile! Nu dezinteresat, evident!

 • dr. Dan Grigorescu,
 • preşedintele ANSB 
Distribuie dacă îți place!
 1. opppa!! do..do..domnu doctor se pricepe la construit spitale?/ a vazut el intr-un material pe discovery??
  si de ce nu implicarea ministerului sanatatii? a cui sa fie, daca e regional, al consililui judetean? sunt stabilite regiuni cu buget, autonomie, conducere, si nu stim si noi…plebea?? cam punem carul inaintea boilor !! visam noaptea si dimineata punem comentarii pe facebook…facem asociatii sa reprezentam…pe cine? cine e in spate?
  vreti sa fie sectiile intr-un singur loc…dar locul sa fie al vostru..sa nu ii intereseze pe cei de la minister, sau din guvern,, ca ei sunt nimeni!! de puterea executiva ne doare in cot…noi suntem societatea civila… cam asa , nu? ati venit cu terenul de acasa.
  sfat–.daca in politica nu ati inteles cum sta treaba, o cotiti cu societatea civila si binele comunitatii…sau e vreo campanie de imagine preelectorala pentru candidatura la postul de primar, in locul lui scripcaru?? ca intra in tiparele psd-campanie de opinie si apoi electorala…daca afla georgica..e nasol…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate