blog-logo

„Nu la președinția PSD a municipiului Brașov v-am cerut să renunțați, domnule senator! Ci la depunerea amendamentului!”

„Nu la președinția PSD a municipiului Brașov v-am cerut să renunțați, domnule senator! Ci la depunerea amendamentului!”

Au rămas rămas câteva ore până la limita de timp permisă depunerii la Senat a oricărui amendament la proiectul de lege privind alocarea suprafeței de teren de 12 ha necesare construirii pe un total de 20 ha a unei noi structuri moderne și complet integrate în care să poată fi relocate paturile și recalibrată activitatea actualului Spital Clinic de Urgență al Brașovului, aflat în prezent la limita imploziei funcționale.

Mai exact spus, „până la momentul în care ne vom lămuri dacă singurul senator-medic de Brașov a înțeles că trebuie să renunțe la a ne impune nouă, tuturor brașovenilor, modificarea paradigmei unui proiect dezvoltat în ultimii doi ani și la care el nu a participat decât prin contestare vehementă, ironizare sarcastică și minimalizare continuă! (recitiți cu interes AICI)”, sccrie medicul Dan Grigorescu, președintele ANSB pe pagina de Facebook.

Alte articole:   Licitaţie pentru proiectarea şi execuţia centurii ocolitoare a Făgăraşului

Amendamentul pe care Orțan l-a propus acum o săptămână, (noroc că într-un mod invalid procedural datorită ignoranței în materie) la solicitarea unui membru al Executivului (ministrul Sănătății), nu reprezintă voința comunității/societății civile. Care nu au fost consultate și nici nu s-au exprimat ca atare până în prezent…

„Sper ca printre argumentele care au produs doar «resetarea» poziției de conducere a domnului senator să se găsească și solicitarea expresă a colegilor parlamentari din partid (aflați și ei în poziția de inițiatori ai proiectului de lege), de a-l determina pe fostul președinte al PSD Brașov să se abțină în viitor nu numai de la depunerea amendamentului care, practic, ar impune în mod restrictiv construirea unui nou Spital Clinic de Urgență pentru brașoveni doar dacă va avea obligatoriu rang de spital regional. Și asta, în condițiile în care încă nu este stabilit cu certitudine, definitiv, prin lege, că Brașovul va fi sediul unui astfel de spital, ci doar la nivel declarativ, printr-un memorandum cu valoare de declarație de intenție, care poate fi oricând modificat de orice nouă configurație parlamentară sau guvernamentală viitoare! Ceea ce nu ar fi o noutate în România! Nu uitați cele 8 spitale regionale (din care unul la Brașov) promise în 2008 de Ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu (Guvernul Tăriceanu), promisiune peste care au trecut 10 ani și care nu a generat decât un studiu de fezabilitate dosit într-un sertar al ministerului și reactivat în prezent!”,mai scrie Grigorescu.

Alte articole:   Licitația pentru construcția Sălii Polivalente, lansată în această săptămână de CNI

În acest context, preşedintele ANSB revine cu solicitarea mea de acum o săptămână adresată senatorui Florin Orțan, pe care o reformulează: „Nu la Președinția PSD a Municipiului Brașov v-am cerut să renunțați, domnule senator! Ci la depunerea amendamentului!”

Dan Grigorescu,
în calitatea mea de cetățean al Brașovului, mai curând decât de cea de Președinte executiv al Asociației Noul Spital al Brașovului…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate